Galatasaray, 150 milyon euro ödeyecek mi? Dursun Özbek'ten Tete transferine ilişkin açıklama

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Shaktar Donetsk kulübünün Tete’nin sarı-kırmızılı takıma transferi ve 150 milyon euroluk tazminat talebine ilişkin olarak, “Tete transferinde biz son derece hukuksal boyutu geçerli olan, uluslararası kurumlardan görüş aldık. Oyuncusunu kaybeden her takımın belli bir yaklaşımı vardır. Konuyla ilgili herhangi bir kaygımız yok. Tete transferi son derece legal bir transferdir” dedi.

Galatasaray, 150 milyon euro ödeyecek mi? Dursun Özbek'ten Tete transferine ilişkin açıklama

Galatasaray, sezon başında Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk ile olan sözleşmesini fesheden Brezilyalı futbolcu Tete’yi kadrosuna katmış futbolcuyla 4+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Futbolcunun sözleşmesini haksız olarak feshettiğini öne süren Ukrayna ekibi FIFA’ya başvuru yapmıştı.

 Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in CEO’su Sergei Palkin, ESPN’e savaş nedeniyle başka takımlara transfer olan oyuncularının durumları hakkında açıklamalarda bulunmuş, Tete için, “Tete’nin 1 Temmuz’da bize bir mektup göndermesi gerekiyordu ama göndermedi” demişti.

Galatasaray, 150 milyon euro ödeyecek mi? Dursun Özbek'ten Tete transferine ilişkin açıklama - Resim : 1

"TETE VE GALATASARAY, 150 MİLYON EURODAN SORUMLULAR"

Sözlerine devam eden Palkin, “Tete’den defalarca kulübe dönmesini istedik ama o bizi görmezden geldi. Onun yokluğundan dolayı sözleşmesini tek taraflı olarak feshettik. Bu aslında Tete’nin bu sözleşmeyi feshettiği anlamına geliyor. Sözleşmesinde 150 milyon euroluk bir madde var, biliyorsunuz. Şimdi Tete ve Galatasaray hep birlikte bu tür bir sözleşme feshinden sorumlular” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, 150 milyon euro ödeyecek mi? Dursun Özbek'ten Tete transferine ilişkin açıklama - Resim : 2

GALATASARAY, 150 MİLYON EURO TAZMİNAT ÖDEYECEK Mİ?

Bu konudaki son durum hakkında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Özbek, "Tete için 150 Milyon €'luk tazminat talebi konuşuluyor, ne diyeceksiniz?" sorusuna yanıt vererek, "Shakhtar Donetsk'in başvurusu… Tete transferinde hukuksal olarak önemli kurumlardan görüş aldık. Oyuncusunu kaybeden takımın belli bir yaklaşımı vardır. Tete transferi legal! Zaten öyle olmasa, TFF oynamasına izin vermez” dedi.

Transfermarkt’a göre değer 24 milyon euro olarak gösterilen Tete, Galatasaray formasıyla çıktığı 9 maçta 512 dakika süre aldı. 23 yaşındaki futbolcu 1 gol, 2 asistlik katkı sağladı.