Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak?

Süper Lig’in dokuzuncu haftasını geride bıraktık. Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan derbinin kazananı Galatasaray oldu. Cimbom, kendi evinde bir kişi eksik kalan Beşiktaş’ı 2 -1 mağlup etti. Kulüp olarak zor dönemden geçen Kartal yeniden uçmayı hedefliyor. Yeni bir hoca ve yeni bir yönetimle bu olabilir. Beşiktaş camiası için bir değişiklik şart. Aksi halde Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yenmesi zor görünüyor. Fenerbahçe tarafına bakacak olursak 17’de 17 galibiyet.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak? - Resim : 1

Sarı lacivertliler kendi evinde Hatayspor’u konuk etti. Fenerbahçe, Hatayspor’u 4 -2 yenerek Lig sıralamasındaki yerini korudu. İsmail Kartal, Süper Lig’de dokuz galibiyet alarak futbolda kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yaptı ve Christoph Daum’un rekorunu kırdı.

AVRUPA DA DURUM NE?

Süper Lig’in dokuzuncu haftası geride kaldı, artık gözler Avrupa’ya çevrildi. Kura çekiminden itibaren beklenilen o maç 24 Ekim’de Galatasaray ve Bayern Münih arasında oynanacak. 

Münih kendi Ligi’nde üçüncü sırada yer alıyor. Son beş maçında üç galibiyet, iki beraberlik elde etti. Puan durumunda da, sıralamada üçüncü olsa da puan farkı yok denilecek kadar az. Şampiyonlar Ligi’ne baktığımda Bayern Münih, A Grubu’nda altı puanla lider. Galatasaray’ın kazanması durumunda liderliği Münih’in elinden alıyor. Galatasaray da hem Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde ikinci sırada yer alıyor. Cimbom, Manchester United’ı mağlup etti ve tarihi galibiyet elde etti. Bayern’in oynadığı son maçlara baktığımda çoğunlukla kazandığını görüyorum. Galatasaray’ın kendi evinde gerçekleşecek maçta Bayern Münih’i favori görüyorum. Derbide Beşiktaş 10 kişi kalmasına rağmen Cimbom çok pozisyona girip gole çeviremedi ve sonunda Beşiktaş beraberliği elde etti. Galatasaray hemen karşılık verip gol bulsa da Bayern Münih için yeterli oyunu derbide göremedim. Bayern Münih'e karşı daha sert ve hızlı oyun oynamaları gerekir. İkili mücadeleleri kazanmak ve top kaybında hızlı bir şekilde geriye dönmeleri gerekiyor.  Geriye dönmede sorun yaşarlarsa Galatasaray kendi kalesinde çok fazla gol bulabilir.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak? - Resim : 2

Bayern Münih, tarihinde hiçbir Türk takımına karşı kaybetmemiş.

Galatasaray bu maçı kazanması durumunda önemli başarıya da imza atmış olacak.

FENERBAHÇE UÇMAYA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe hem Avrupa Konferans Ligi’nde hem de Süper Lig’de lider koltuğunda oturuyor. Avrupa’da üçüncü maçına çıkacak sarı lacivertlilerin rakibi Bulgaristan temsilcisi Ludogorets. Kendi Ligi’nde 24 puanla beşinci sırada yer alıyor. Son beş maçında üç galibiyet, iki beraberlik aldı. İki maçı eksik olmasına rağmen Ligi’nde üst sıralarda ve liderle puan farkı altı puan. İki maçını kazanması durumunda Bulgar ekibi daha da üst sıralara çıkabilir.

Fenerbahçe hem Avrupa’da hem de Lig’de yenilmezlik serisini sürdürüyor. Fenerbahçe, Nordsjaelland’ı 3-1 mağlup etmişti, 26 Ekim’de karşı karşıya geleceği Ludogoret’i, Nordsjaelland 7 -1 mağlup etti.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak? - Resim : 3

Fenerbahçe’yi açık ara favori görüyorum. Ludogoret’in son maçlarına baktığımda beraberlik son 10 maçında altı galibiyet, üç beraberlik, bir de yenilgisi var. Yenildiği takım yukarıda söylediğim gibi Nordsjaelland, Ludogoret’i 7 -1 mağlup ettiği maç. Fenerbahçe istatistik anlamında çok iyi gidiyor. 17 maçlık serisi 18 maça çıkacak ve maç bol gollü geçecek gibi görünüyor.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak? - Resim : 4

Beşiktaş, Norveç eksi BodøGlimt ile karşı karşıya gelecek. Derbide de 10 kişi kalıp iyi mücadele etti. Sonucunda gol de buldu. Skoru koruyamadı ve Galatasaray’a 2- 1 yenildi. Beşiktaş’ın şu anda iyi skor alması gerekiyor. Hocasız devam eden Kartal, yönetimde de sıkıntılar yaşıyor. Beşiktaş’ın bu maçı kazanması gerekli. Avrupa Konferans Ligi’nde D Grubu’nda aynı puana sahipler.

Galatasaray, Bayern Münih karşısında ne yapacak? - Resim : 5

BodøGlimt kendi Ligi’nde lider olsa da Avrupa’da başarılı olduğu söylenemez. BodøGlimt son beş maçında dört galibiyet, bir beraberlik aldı. Beşiktaş ise son maçında üç beraberlik, iki mağlubiyet aldı. Bu maç için favori göstermek zor olsa da BodøGlimt’ı iki adım önde görüyorum. Beşiktaş maçı kazanırsa sürpriz olmaz ama kaybederse Beşiktaş yönetimi ve takımını iyi günler beklemediğini söyleyebilirim.