Galatasaray Bayern Münih maçı

Galatasaray, Bayern Münih’i kendi evinde ağırladı. Maçın favorisi Bayern Münih olsa da ilk yarıda Galatasaray çok iyi oyun oynadı. Bayern topla çıkmaya çalıştığında Galatasaray oyuncuları topu hızlı kazandı ve gol aradı.

Bayern, oyun planı olarak ilk yarıda topu Galatasaray’a bıraktı. Galatasaray kendi evinde ilk yarıda Bayern’e karşı baskılı oynadı ve gol pozisyonu buldu. Şampiyonlar Ligi’nin önemli adaylarından Bayern’e karşı ilk yarıda baskın bir oyun oynadı. Galatasaray, Manchester’ı yendikten sonra A Grubu'nda kendini öne çıkardı. United eski dönemlerinde olmasa da böylesine büyük bir kulübü yenmesi önemli.

İlk yarıda baskın oyun oynamasına rağmen Galatasaray bir gol buldu, çok gol kaçırdı.

Galatasaray Bayern Münih maçı - Resim : 1

Bayern maça yavaş başlasa da Kingsley Comen’ın sekizinci dakikada Galatasaray’ın ağlarını havalandırdı. Galatasaray penaltı kazandı ve topun başına Maruo Icardi geçti. Kaleciyi ters köşeye yatırarak golü buldu. Skoru eşitledi. İkinci yarıda ise Bayern daha baskın bir oyun sergiledi. Galatasaray'lı oyuncular maça hızlı başladıkları için çabuk yoruldular. İkinci yarı Okan Buruk’un oyuncu değişiklikleri daha erken olabilirdi. Bayern’in futbol takımı dayanıklı olmasıyla bilinir. Galatasaray da değişiklikler geç gelince, Bayern maçın kontrolünü ele geçirdi. İlk yarıdan eser kalmadı.

Galatasaray Bayern Münih maçı - Resim : 2

Maç 3 -1 bitti ve Galatasaray puan alamadan sahadan ayrıldı. A Grubu'ndaki diğer maçta ise Manchester United’la Kopenhag ile karşı karşıya geldi. United 72 dakika da Harry Maguire’nin golüyle durum 1-0 oldu. 90+7’de Kopenhag penaltı kazandı. Jordan Larrson penaltı atışını iyi değerlendiremedi. Maçın kazananı Manchester United oldu. United üç puanla üçüncü sırada yer aldı.

26 Ekim’de Fenerbahçe ile Beşiktaş maçı oynanacak. Galatasaray’ın puan kaybından dolayı Fenerbahçe ve Beşiktaş maçının önemi artmış durumda. Ülke puanını yükseltmek için iki takımında kazanması gerekir.