2 kırmızı, 3 gol, 9 sarı kart! Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki müthiş derbide gülen taraf 10 kişi kalmasına rağmen Sarı-Lacivertli ekip oldu.

2 kırmızı, 3 gol, 9 sarı kart! Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi son yılların en keyifli derbisi olarak tarihe geçti. Karşılaşmada toplam 2 kırmızı kart, 9 sarı kart çıkarken Fenerbahçe, 90+5'de attığı golle 2-1 maçı kazanmayı başardı. 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi geri sayım başladı. Zirve yarışından daha fazla uzak kalmak istemeyen iki dev; Galatasaray ve Fenerbahçe, yeni adıyla Nef Stadı’nda kozlarını paylaştı.

Süper Lig'in 13. haftasında karşı karşıye gelen ezeli rakipler de Galatasaray, Muslera, van Aanholt, Marcao, Nelsson, Yedlin, Cicaldau, Berkan, Feghouli, Kerem, Morutan ve Halil ile sahaya çıktı.

Fenerbahçe cephesinde ise flaş bir karar ile sezonun en iyi isimlerinden olan Atilla Szalai kadroda yer almadı.

Son dönemde fazlasıyla tartışılan Pereira,: Berke, Tisserand, Min Jae, Novak, Sosa, Mert Hakan, Zajc, Ferdi, İrfan, Mesut Özil ve Berisha kadroda yer aldı.

Maçtan dakikalar

11. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında topla buluşan Feghouli'nin sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada Galatasaray öne geçti. Kendi yarı alanından aldığı topla hızlı çıkan Kerem Aktürkoğlu, pasını Morutan'a verdikten sonra ceza sahasına koşusunu sürdürdü. Çok adamla gelen sarı-kırmızılılarda ceza yayı içinde Morutan'dan yeniden topu alan Kerem, penaltı noktası gerisinden yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

20. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza yayının solundan çıkardığı sert şutta meşin yuvarlağı kaleci Muslera kontrol etti.

31. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı. Galatasaray'ın rakip yarı alanda tüm oyuncularıyla baskı kurduğu sırada topu alan İrfan Can Kahveci, kendi yarı sahasından savunmanın arkasına sarkan Mesut Özil'e uzun ve isabetli pas gönderdi. Uzun süre meşin yuvarlağı süren Mesut, ceza sahasına girdikten sonra kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla ağları havalandırdı: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 sona erdi.

İlk yarıda 8 kart! 

Tisserand, Berkan Kutlu, Berkez Özer, Muslera, Teixeira ve Mert Hakan Yandaş oyunun içerisinde sarı kart görürken kenarda da Fatih Terim ve Vitor Pereira da kart gördü ve ilk yarıda tam 8 kart çıkmış oldu.

46' Derbide ikinci devre başladı

47' Kerem çok iyi döndü, 3 Fenerbahçeli'nin arasından çıktı, Morutan'a verdi. Morutan sola çekip vurdu, top yandan auta gitti. Ancak bayrak havada.

53' Berisha cez alanı sol çaprazında topla buluştu. Alman futbolcu sağ ayağıyla vurdu, top savunmadan sekip yine önüne düştü, yıldız futbolcu bu kez bekletmeden soluyla vurdu, top auta gitti.

56' Kerem'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Van Aanholt, Berke ile karşı karşıya kaldı, vurmak yerine içerdeki Halil ve Feghouli'yi düşündü. Ancak Kim Min-Jae harika müdahaleyle, çok kritik bir pozisyonu önledi.

62' Fenerbahçe'nin hızlı atağında Mert Hakan sol kanattan geldi, uzak direkteki İrfan'ı gördü. İrfan'ın şutu Muslera'da kaldı.

69' Galatasaray'ın kontratağında Taylan, Cicaldau'ya gönderdi topu. Rumen futbolcu sola çekti, yerden düzgün vurdu ancak Berke başarılı.

80' Taylan savunma arkasına sarkan Diagne'ye harika bir uzun top gönderdi. Diagne kaleci Berke'nin üzerine vurdu.

83. dakikada ise Fenerabahçe'de Tisserand çift sarı kart ile oyundan atıldı. 

90+5'de yeni transfer Crespo'nun golüyle Fenerbahçe derbide öne geçti. 

90+5'de Fatih Terim itirazı nedeniyle ikinci sarı kartla oyundan atıldı. 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe, deplasmanda derbinin kazananı oldu.