Dries Mertens: Menemen yemeği seviyorum

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçı öncesinde yapılan antrenmanda Belçikalı futbolcu Dries Mertens, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dries Mertens: Menemen yemeği seviyorum

Süper Lig 'de bu sezon şampiyonluk hedefleyen Galatasaray 'da yeni transfer Dries Mertens'in özverili çalışması ve takıma kolay adapte olması dikkat çekti.

Tecrübesi ile yıllarca Napoli'de forma giyen ve orada da taraftarın sevgilisi olan 35 yaşındaki Belçikalı futbolcunun Sarı Kırmızılı ekibe transferi çok konuşulmuştu. 

Dries Mertens: Menemen yemeği seviyorum - Resim : 1Mertens bugün gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İşte tecrübeli futbolcunun açıklamaları:

"Galatasaray'a transfer olmamın en büyük sebebi, Galatasaray'ın en büyük kulüp olması. Başka takımlar hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorum. Galatasaray'da olduğum için gurur duyuyorum."

"Takımla birlikte çok çalışmak gerekiyor. Benim yaşımda da kolay değil. Takımla çalışmak için daha fazla şansım olduğu için mutluyum. Çok iyi oyunculara sahibiz. Adapte olacağız. Dört gözle gol atmayı bekliyorum. Bakalım sonrasında ne yapacağım."

'Buraya gelmeden önce Hamsik ile konuştum'

"Buraya gelmeden önce Hamsik ile konuştum. O da burada olduğu için çok mutlu. Kendimize bakmamız gerekiyor, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Adapte olacağız, daha diri olacağız ve Trabzon'da kendimizi en iyi şekilde göstereceğiz."

"Üç maçta iki gol çok iyi bir sonuç değil. Ancak bakmamız gereken şey o üç maçta bir gol bize atıldı. O açıdan da önce savunma yapıp hücumu da düşünmek gerekiyor. En üstteki takımlardan biri olmak istiyorsak buna önem vermemiz gerekiyor."

Gol sevinci açıklaması

"Okan Buruk Hoca ile nerede oynayabileceğim konusunda konuştuk. Sağda, solda, forvette, forvet arkasında oynadım. Kaleye yakın oynadığım sürece kendimi rahat hissediyorum. Çok gol atmaya çalışıyorum. Sabırsızlıkla gol atmayı bekliyorum. Attıktan sonra nasıl sevineceğimi göreceksiniz. Rakip kaleye yakın olduğum sürece kendimi iyi hissediyorum."

"İtalya Ligi ile Türkiye Ligi arasında taktik anlamında farklılıklar var. Türkiye'de kompakt oynamanız gerekiyor ve daha az kontrataklara izin vermeniz gerekiyor. Kalite anlamında çok fark olduğunu söyleyemem."

"İstanbul çok hoşuma gitti, biraz trafik problemi var. Menemen yedik, çok hoşumuza gitti. Benim için kültür önemli bir şey. Gezmek ve etrafı görmek hoşuma gidiyor. Eşimle Türk tarzı yemekler yiyoruz."