Rezan Epözdemir Fatih Terim hakkında konuştu

Galatasaray'ın eski yöneticisi Rezan Epözdemir, Fatih Terim hakkında konuştu

Rezan Epözdemir Fatih Terim hakkında konuştu

Galatasaray'da Burak Elmas'ın ilk listesinde başkan yardımcısı olan ancak anlaşmazlıklar sonrası istifa eden Avukat Rezan Epözdemir, genel kurulda çıkan karar ve kulübün gireceği seçim dönemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar

Seçildikten sonra Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin Başkan Yardımcısıydım, Sportif A.Ş.'de ise başkan vekiliydim. Aradan geçen sürede TFF'nin Galatasaray'a karşı sistemik bir muhalefeti oldu. Burada bir tepki ortaya koymam gerekiyordu. Sayın başkanla yaptığım bütün görüşmelerde buna karşı duruş sergilememiz gerektiğini söyledim ama sayın başkan 'Nezaketli olalım, biz sistemi değiştireceğiz' dedi. Türkiye'de Futbol sistemini değiştirmek için TFF veya futbolun diğer baş aktörleri yanınızda olmalı. 20 kulüp arasında maçlardan sonra inanılmaz hakem hataları için açıklama yapmayan tek kulüp biz olduk. Burada derin ayrılıklarımız oldu. Muhalefetimi ortaya koydum, bunun mücadelesini verdim. Galatasaray'ın yatak odası olan yönetim kurulu toplantılarına Fenerbahçe üyesi olup da istifa etmiş danışmanlar katılıyordu. 

CEO konusu

Galatasaray tüzüğü gereği CEO atanamaz. Yürütme yetkisini genel sekreterliğe devredebilirsiniz. CEO atandı, 'Yöneticilerle konuşmayacaksınız, emri benden alacaksınız' dedi. Yetki bende ama kullanamıyorum. Bunları söylediğimiz yönetim kurulu toplantısında galiz ifadelerle karşılaştık.

Fatih Terim'in gönderilmesi

Fatih Terim gönderildi. Zamanlama ve yöntem bakımından son derece yanlıştı. Ne olursa olsun Fatih Terim Türk futbolunun en değerli teknik adamlarından biridir. Ligde belki iddianızı kaybettiniz ama Avrupa'da devam ediyorsunuz, Barcelona ile karşılaşacaksınız... Hayatı Galatasaray'a hizmetle geçmiş bir insan. Onun gönderiliş sürecindeki açıklamalar çok yanlıştı.

Işıtan Gün konusu

Bir yönetim kurulu üyesinin eril ve feodal bir dil kullandığı cinsel ayrımcı paylaşımları vardı. Bu camiada çok tepki topladı. Sportif başarı gelmedi, ibra pazarlığı yapıldı. Genç üyelere baskı kurulmaya çalışıldı ama bu da tepki topladı. Mali anlamda verilen sözler tutulmadı. Ne sponsorluk ne kasa kolaylığı... Kemerburgaz, Florya, Riva, Mecidiyeköy projeleriyle ilgili adımlar atılamadı. Rakip bir camiayla gereğinden fazla yakınlık kuruldu ve verilmesi gereken cevaplar verilmedi.

Sözlerime değer verilmedi

Biz de içeride elimizden geldiğince muhalefet yaptık ama baktık ki sözlerimize değer verilmiyor. Galatasaray'a hizmet onurdur bizim için ama biz orada var olmadık, ismimiz zaten vardı. Tüm bunları görünce ayrılma kararı aldık.

Günün sonunda genel kurulda bir karar alındı. Karara saygı duymak gerekir. Biz bunu içeride anlattık ama kıymet bulmadı. Nitekim genel kurulda üyelerin bu görüşü tecelli etti.

Seçim kararı alınsaydı ibrasızlık çıkmazdı 

Olağanüstü seçim kararı alınsaydı ibrasızlık çıkmazdı. Ben ibranın bir seçim enstrümanı olmasını doğru bulmuyorum. Yönetimlere pranga olmamalı ama Galatasaray'ın tüzüğü belli. Son yıllarda özellikle bu ibra çok konuşulur oldu. Adnan Polat ve Mustafa Cengiz yönetimleri yargıya gitti. Bu son yıllarda üçüncü ibrasızlık. Bunu alışkanlık yapmamak lazım ama başkan ve yöneticilerin de Galatasaray'a hizmet için gelmiş olmaları lazım. Birçok kanaat önderi sayın başkana 'Lütfen seçim kararı alın, ibra değersizliği yaşamayın' dedi ama başkan ibra olacağı kanaatindeydi. Salona gittiğimde ibrasızlığın olacağını net gördüm.

Konuşma da yapacaktım ama idari ibrasızlık olacağını görünce vazgeçtim. Seçim kararı daha isabetli olabilirdi. Uzun yıllar hizmet edebilirdi. Şimdi aday da olamayacak tüzük gereği.

Fatih Terim aday olacak mı?

Adaylık Fatih Hoca'nın takdiri. 2 gün önce telefonda konuştum, genel kurlua gelip gelmeyeceği hakkında konuştuk. Fatih Terim Türk futbolunun en büyük isimlerinden biri. Her görevi yapabilecek kalitede bir insan. Nerede isterse o işte başarılı olabilir ama adaylık kendisinin kararıdır.

KAYNAK: HABERTÜRK