Evander Galatasaray'a yakın!

Galatasaray'ın uzun zamandır transfer etmek istediği Evander için Midtjylland Kulübü'ne son olarak 5.5 milyon euro teklif edildi. Oyuncu konusunda bir problem bulunmuyor. Resmi imzaların en geç 1 hafta içinde atılması bekleniyor.

Evander Galatasaray'a yakın!

Galatasaray, ligin başlamasına az bir süre kala transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-Kırmızılılar, 10 numara transferi için Evander ve kulübü Midtjylland ile pazarlıklarını sürdürüyordu.

Brezilyalı futbolcu için kapıyı 10 milyon eurodan açan Danimarka ekibi, pazarlıklar sonrası 8 milyon euroya kadar indi.

Galatasaray'ın ise Evander için 5.5 milyon euroluk bonservis teklifi verdiği öğrenildi. 24 yaşındaki futbolcu kulübünden yıllık 500 bin euro kazanıyor. Oyuncu tarafıyla yıllık ücret konusunda anlaşıldı.

Mevcut maaşının 3 katı

Futbolcuya senelik 1.5 milyon euro ödenecek. Yani şu andaki mevcut maaşının tam 3 katı... Bu sebeple futbolcu da Sarı-Kırmızılı formayı giymek istiyor. Brezilyalı oyuncu için önümüzdeki günlerde iki kulüp arasında orta yolun bulunması bekleniyor.

Oyuncu ve kulüp tarafıyla ilgi artık son detaylar kaldı. Joao Pedro'nun Fenerbahçe'ye imza atmasının ardından Evander'e ağırlık verilmişti. Geçen sezon ligde 20 maça çıkan Brezilyalı futbolcu, 7 gol ve 2 asistle oynadı. Şu anda ise bir sakatlığı var.

Sakat geliyor

Genç oyuncunun ağustos ayının sonunda sahalara dönmesi bekleniyor. Arka adale grubunda küçük bir yırtık bulunan futbolcunun bu durumu pazarlıklarda bir koz olarak da kullanıldı.

Danimarka ekibi, en önemli yıldızı için kapıyı 10 milyon eurodan açarken sonrasında 8'e düştü. Şu anda da taraflar 5.5 milyon euroya anlaşacak gibi duruyor.

Teknik Direktör Okan Buruk'un ağustos sonuna kadar bir çözüm üreteceği ve sonrasında 10 numara mevkisine Evander'in geçeceği öğrenildi.

Bu transfere artık "Bitti" gözüyle bakılıyor.

KAYNAK: AKŞAM