Galatasaray’ın yıldızı Icardi’den samimi açıklamalar: “Galatasaray'da efsane olmak istiyorum”

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, “Ben futbola başladığımdan beri; kişiliğim, karizmam ve karakterim hiç değişmedi. Ben buyum! Galatasaray'da futbola son derece tutkun taraftarlar olduğunu gördüm ve onlarla gerçekten çok iyi bir bağ kurduk. Galatasaray'da efsane olmak istiyorum” dedi.

Galatasaray’ın yıldızı Icardi’den samimi açıklamalar: “Galatasaray'da efsane olmak istiyorum”

Galatasaray’ın sezon başında Fransız ekibi PSG’den 10 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak 3 yıllık sözleşme imzaladığı Arjantinli golcü Mauro Icardi, UCL Magazine'e konuk oldu. Kariyeri ve Galatasaray’daki durumu hakkında konuştu.

“PARİS'TEKİ DÖNEMİM İYİYDİ AMA SONLARA DOĞRU BOZULMAYA BAŞLADI”

Inter ve PSG dönemleri hakkında konuşan Arjantinli golcü, "Inter'deki dönemim iyi bir tecrübeydi. Takımın kaptanıydım ve neredeyse her yıl 20 gol barajını aştım. Paris'teki dönemim iyiydi ama sonlara doğru bozulmaya başladı. Önemli tecrübeler edindim. Takım için kritik olmadığım dönemlerde başka şeyler keşfettim. Farklı antrenman metotları ve gelişme yolları buldum. Paris bu açıdan yardımcı oldu” dedi.

Galatasaray’ın yıldızı Icardi’den samimi açıklamalar: “Galatasaray'da efsane olmak istiyorum” - Resim : 1

“TÜRKİYE'DE REKABETÇİ OLUP ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR KAZANMAK İSTİYORUM”

Galatasaray’da kendisini kanıtlama fırsatı bulduğunu dile getiren Icardi, “Kendime yeni amaçlar ediniyorum. Açıkçası ilk andan beri çok iyi hissettiğim bir kulübe geldim. Arjantin'de futbolla yatıp futbolla kalkarız. Burada da benim dikkatimi çeken en büyük şey taraftarın tutkusu oldu. Bazıları, eğer Türkiye'deyseniz Avrupa'nın elit seviyesinde oynamadığınızı ve saldığınızı düşünüyor. Ben ise tam aksine Türkiye'de rekabetçi olup çok önemli başarılar kazanmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Icardi, “Ben bir santrforum. İster voleyle ister ofsayttan ister tek dokunuşla olsun; gol goldür! Beni diğerlerinden ayıran şey bu” diye konuştu.

Galatasaray’ın yıldızı Icardi’den samimi açıklamalar: “Galatasaray'da efsane olmak istiyorum” - Resim : 2

“GÜZELLİĞİ VE ÖNEMİYLE BU GOLÜ ASLA UNUTMAYACAĞIM”

Şampiyonlar Ligi’nde Molde’ye attığı gole değinen golcü yıldız, “Molde maçında attığım golden önce oraya hareketlenmemi sağlayan şey tamamen içgüdüydü. Havadan gelen topun nereye düşeceğini sadece tahmin ettim. Savunmalar için bu toplar her zaman tehlikelidir. Sizlerin de gördüğü gibi savunma da kaleci de o vuruşu beklemiyordu. Her şey saniyeler içinde gelişti. Tekrar izlediğinizde, 'Ne gol ama!' diyorsunuz.  Bu gol benim için önemliydi. Kariyerimde attığım 200. gol oldu. Şampiyonlar Ligi'nde gol atmak harikadır. Güzelliği ve önemiyle bu golü asla unutmayacağım” diye konuştu.

“GALATASARAY TARAFTARIYLA ÇOK İYİ BİR BAĞ KURDUK”

Galatasaray’da efsane olmak istediğini kaydeden Icardi şöyle konuştu:

"Ben futbola başladığımdan beri; kişiliğim, karizmam ve karakterim hiç değişmedi. Ben buyum! Galatasaray'da futbola son derece tutkun taraftarlar olduğunu gördüm ve onlarla gerçekten çok iyi bir bağ kurduk. Galatasaray'da efsane olmak istiyorum."

ICARDI'NİN PERFORMANSI

Transfermarkt’a göre güncel değeri 19 milyon euro olarak gösterilen 30 yaşındaki Arjantinli golcü, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 7 maçta 7 gol attı, 1 asist yaptı.