Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6.hafta müsabakasında Kopenhag ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’a 2 müjdeli haber geldi. Sakatlıklarını atlatan Hakim Ziyech ve Davinson Sanchez, sarı-kırmızılı takımın son antrenmanına katıldı. İki futbolcu teknik direktör Okan Buruk’un şans vermesi durumunda maçta forma giyebilecek.

Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki en kritik maçına 12 Aralık Salı günü Danimarka’da çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, başkent Kopenhag’daki Parken Stadyumu’nda Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 23.00’da başlayacak mücadeleyi İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Orsato’nun yardımcılıklarını ise Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak. Müsabaka EXXEN’den canlı yayınlanacak.

Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü - Resim : 1

SON ANTRENMAN FLORYA'DA YAPILDI

Galatasaray bu maç öncesi son antrenmanını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptı. Antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basına açık tutuldu. Isınma hareketleri ve koşuyla başlayan idmanda 2 gruba ayrılan futbolcular, top kapma ve pas çalışması gerçekleştirdi.

İdmanın basına kapalı bölümünde ise teknik direktör Okan Buruk yönetiminde taktik çalışmanın gerçekleştirildiği bildirildi.

Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü - Resim : 2

ZIYECH VE SANCHEZ ANTRENMANA KATILDI

Sakatlığı nedeniyle son 3 resmi müsabakada form giyemeyen Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez ile yine aynı sorundan dolayı Adana Demirspor müsabakasında dinlendirilen Hakim Ziyech takımla çalışmaya katıldı.

İki futbolcunun takıma dönüşü teknik direktör Okan Buruk’un elini rahatlattı. Okan Buruk’un iki futbolcuya ilk 11’de şans verip vermeyeceği ise maç günü belli olacak.

Galatasaray, yaptığı antrenmanla Kopenhag maçı hazırlıklarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, yarın başkent Kopenhag'daki Parken Stadı'nda yapılacak maç için akşam saatlerinde Danimarka'ya gidecek.

Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü - Resim : 3

GALATASARAY’IN GRUPTAKİ SON DURUMU

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda çıktığı 5 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Galatasaray'ın 5 puanı bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, aynı puana sahip Kopenhag'ın ardından averajla üçüncü sırada yer alıyor.

Üst tura çıkmayı garantileyen Alman ekibi Bayern Münih'in 13 puanla zirvede yer aldığı grupta, İngiltere temsilcisi Manchester United ise 4 puanla son sırada bulunuyor.

Grupta Galatasaray ile Kopenhag arasında İstanbul'da oynanan maç 2-2 berabere tamamlanmıştı.

Galatasaraylılar çok mutlu olacak! Kopenhag maçı öncesi Okan Buruk’a iki müjde birden! İki yıldız geri döndü - Resim : 4

GALATASARAY NASIL GRUPTAN ÇIKAR?

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmesi için yarın Kopenhag ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Averajla rakibinin gerisinde yer alan sarı-kırmızılı takım, yarın kazanması durumunda puanını 8'e çıkartacak ve diğer maçın sonucuna bakılmaksızın grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdıracak.

Galatasaray'ın kazanamaması ve gruptaki diğer maçta Manchester United'ın Bayer Münih karşısında galip gelememesi halinde sarı-kırmızılı takım, grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Sarı-kırmızılı takımın galip gelememesi ve Manchester United'ın Bayern Münih'i yenmesi durumunda ise Galatasaray, Avrupa defterini kapatacak.

GALİBİYET 12.4 MİLYON AVRO KAZANDIRACAK

Galatasaray, Kopenhag maçını kazanması halinde son 16 turu biletinin yanı sıra 12,4 milyon avro para ödülünün de sahibi olacak.

Kopenhag karşısında 3 puan alması durumunda 2,8 milyon avroluk galibiyet primi kazanacak sarı-kırmızılı takım, son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon avroyu da kasasına koyacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde katılım, katsayı ve performans primlerinden şu ana kadar 31,2 milyon avro alan Galatasaray'ın bu organizasyondaki geliri, Kopenhag karşısında alınacak galibiyetle 43,6 milyon avroya çıkacak.