HBO ile Trump arasında Game of Thrones gerginliği

Donald Trump ile HBO arasında yeniden Game of Thrones gerginliği başladı. ABD Başkanı daha önce de Game of Thrones'lu gönderme yapınca kanalın tepkisini çekmişti.

Tüm dünyanın merakla beklediği Game of Thrones dizisinin 8. sezonunun başladı. Dizinin yapımcısı HBO, ABD Başkanı Donald Trump'ın gönderme yapmak için dizinin görsellerini kullanmasına tepkili. Dizinin siyasi amaçlara hizmet etmesinden rahatsız olan yetkililer bir kez daha Trump'ı uyardı.

Sosyal medya ve internetin en sevilen konuları arasında yer alan Game of Thrones dizisi sık sık eğlence amaçlı hazırlanan görsellerde kullanıyor. Dizinin bir de çok önemli bir müptelası var: Amerika Başkanı Donald Trump. Trump, daha önce de gönderme yapmak için dizinin görselini kullanmış ve tepki çekmişti.

Delil bulunamayınca 'Game Over' yazdı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yürütülen, Rusya ve Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri için gizli anlaşma yaptığına dair iddialarında rapor hazırlandı. Özel Yetkili savcı Robert Mueller 400 sayfalık raporu yayımlandı ve "Trump kampanyasından herhangi birinin Rusya hükümetiyle gizli işbirliği yaptığına dair kanıt bulunamadı" dedi.

Bu gelişmenin ardından yine Game of Thrones ile gönderme yapan Trump, dizi ile ilgili görsel kullanarak "Oyun Bitti" yazdı. Görselin üst kısmında ise, "Gizli işbirliği de yargıyı engelleme de yok. (Benden) Nefret edenler ve radikal sol Demokratlar için" yazısı yer aldı.

"Dizinin politik amaçlarla kullanılmasını istemiyoruz"

HBO'nun resmi açıklaması şu şekilde: Game of Thrones’un final sezonunun yayınlanmasıyla yarattığı heyecan ve coşkuyu anlayabiliyoruz. Ancak bize ait fikri mülkiyetin politik amaçlarla kullanılmasını istemiyoruz.

Game of Thrones 8. Sezon 2. Bölüm Fragmanı