Gayrimenkul satış hedefi büyüdü!

Gayrimenkul Sektörü hedef büyüttü. Konut satışında 2020 yıl sonu hedefi 1.4 milyon adet olarak revize edildi.

Gayrimenkul satış hedefi büyüdü!

Gayrimenkul Sektörü hedef büyüttü: Konut Satışında 2020 Yıl Sonu Hedefi 1.4 Milyon Adet Oldu! Ekonomide yaşanan sorunlardan en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat ve gayrimenkul sektörü hedef büyüttü. Özellikle pandemi sonrasında yeni normale geçiş döneminde verilen ucuz konut kredisi desteğiyle büyük bir atak yaşayan sektörde yıl sonu satış hedefi yukarı yönlü revize edildi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın başlattığı, kredi kampanyası büyük ilgi görmüş ve konut satışlarında ivme artmıştı. Konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimler vatandaşın konuta olan ilgisini arttırırken konut satış rakamlarını da yükseltti. Temmuz ayında tüm zamanların en yüksek konut satış rakamına ulaşıldı. 

KONUT SATIŞLARI COŞTU! 

2020 yılına son derece iyi bir başlangıç yapan konut sektörü düşük seyreden faiz oranları sayesinde vatandaşın konuta olan talebini arttırmayı başarmıştı.  Ancak arkasında gelen korona virüs salgını ve ekonomide yaşanan daralma ne yazık ki vatandaşın konuta olan talebinde büyük bir düşüş yaşanmasına neden olmuş, pandemi nedeni ile yabancıların da konut talepleri azalınca konut satış rakamları durma noktasına gelmişti.  Türkiye Haziran ayı itibari ile yeni normale geçiş yaparken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama ile konut sektörüne destek amacı ile kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi desteği verileceği ilan edilmişti. Başlatılan kampanya ile devlet bankaları ilk 2 senesi ödemesiz dönemli olmak üzere 0.64 faiz oranı ile konut kredisi desteği vermeye başlamış, kampanya büyük ilgi görmüş ve vatandaş adeta ev almaya koşmuştu. 

YENİ KONUT PROJELERİ RAFLARDAN İNMEYE BAŞLADI

Konu hakkında açıklama yapan Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş indirimin geçerli olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 590 bin konut satıldığını belirterek sektörün yıl sonu hedefinin 1.4 milyon konut olduğunu söyledi.  Konut stoklarının hızla eridiğini belirten Akkuş 2021 yılı projelerinin de raflardan inmeye devam ettiğini söyledi.