4 kişiyi katletti, aynı mahallede yakalandı

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesine bağlı Bakırca Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 6 yıl önce Ali, Hacı, Cebrail ve Zeynep Özdemir'i av tüfeğiyle kurşun yağdırarak öldüren Cemal Çelik aynı mahallede yakalandı.

4 kişiyi katletti, aynı mahallede yakalandı

Gaziantep'te 4 yıl önce aynı aileden 4 kişiyi öldüren Cemal Çelik, olayın yaşandığı mahallede yakalandı. Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi Bakıra Mahallesi'nde 13 Nisan 2014'te 100 metrekarelik arazi anlaşmazlığı nedeniyle Özdemir ile Çelik aileleri arasında tartışma yaşandı.

Her iki aile de arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. Davayı kazanan Özdemir ailesi arazide bahçe duvarı örmek istedi. Temel kazma işlemi sırasında av tüfeğiyle olay yerine gelen Cemal Çelik, Ali, Hacı, Cebrail ve Zeynep Ödemir'i tüfekle vurdu.

Cebrail ve Hacı Özdemir olay yerinde hayatını kaybederken, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali ve Zeynep Özdemir yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Aynı mahallede yakalandı

Ali, Hacı, Cebrail ve Zeynep Özdemir'i öldürdüğü iddiasıyla aranan ve jandarmanın yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü takip sonucu dün olayın yaşandığı mahallede yakalanan Cemal Çelik'in İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı. Zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Olayın geçmişi

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesi Bakırcılar köyünde Özdemir ve Çelik ailesi arasında 100 metre karelik bir arazi yüzünden anlaşmazlık yaşandı. Mahkemelik olan ailelerden Özdemir ailesi mahkemeyi kazanınca arazide bahçe duvarı örmek istedi. Bahçe duvarını örmek isteyen Ali Özdemir ve ailesi, Cemal Çelik’in silahlı saldırısına uğradı.

Temel kazma sırasında olay yerinde bulunan Ali, Hacı, Cebrail ve Zeynep kurşunların hedefi oldu. Cebrail ve Hacı Özdemir olay yerinde hayatını kaybederken, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali ve Zeynep Özdemir yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları dehşeti anlattı

Köy muhtarı Muharrem Çiftçi, “Bunların ikisi de kapı komşusu. Aralarında bir arsa davası vardı. Mahkemelik de olmuşlardı. Mahkeme Özdemir ailesinin lehine karar vermişti. Gündüz de meydanda otururken, 3 -5 tane silah sesi duydum. 4’ü de yatıyordu. Ben ikisini alıp Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürdüm.” diye konuştu. Hülya Şahin de Cemal Çelik’in eşinin kendisinden hortum istemek için geldiği esnada patlama sesi duyduklarını dile getirerek, “Hanımıyla birlikte önce tüp patladı sandık. Sonra vuran kişi eşini arabaya çağırarak buradan kaçtı. Herhangi bir kavga duymamıştık. Gittiğimizde 4 kişinin de yerde yattığını gördük. Gelen ambulanslar da aldı götürdü" şeklinde konuşmuştu.