Gaziantep’te yıkılması an meselesi binayı böyle ayakta tuttular! Her an kayabilir

Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep’te yüksek oranda etkilendi. Şehrin merkezindeki en büyük yıkımı 6 bloklu Polat Sitesi'nde yaşandı. 4 bloku birden yıkılan sitedeki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları son buldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği sitede ise AFAD ekipleri risk oluşturan binalar için hızlı çözüm bularak, çökmek üzere olan kolona ağaç gövdesiyle destek sağladı.

Gaziantep’te yıkılması an meselesi binayı böyle ayakta tuttular! Her an kayabilir

Gaziantep asrın felaketinden etkilenen iller arasında yer aldı. Merkezde meydana gelen en büyük yıkım ki 6 bloklu Polat Sitesi'nde oldu.  AFAD ekipleri çalışmalar esnasında risk oluşturabilecek, ayakta kalan iki bloktan biri için hızlı bir çözüm buldu. Ekipler, çökmek üzere olan kolona ağaç gövdesiyle destek sağladı. Çalışmalarda en ön sırada yer alan AFAD ekipleri de riskli binalarda bu yöntemleri uyguladıklarına hatta bazen kepçe ile de destek aldıklarını belirttiler.  

Gaziantep’te yıkılması an meselesi binayı böyle ayakta tuttular! Her an kayabilir - Resim : 1

“POLAT SİTESİ YOK”

Öte yandan çevre sitelerde oturan vatandaşlar da yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı. Evlerine geri dönen vatandaşlar depremin olduğu ilk anı anlatarak, "Çocukları çıkarttım burası komple sisle doluydu. Hem yağmur hem sis. Dua da ediyoruz ama duman birdenbire bir kalktı, Polat Sitesi yok" ifadelerini kullandı.  

Gaziantep’te yıkılması an meselesi binayı böyle ayakta tuttular! Her an kayabilir - Resim : 2