Gaziantep'ten üzücü bir haber geldi. Aşırı sıcaklar vurunca çiftçi çaresiz kaldı

Gaziantep'ten üzüm hasadıyla ilgili üzücü bir haber geldi. Çiftçiler, deprem ve aşırı sıcaklar nedeniyle yeteri kadar ilgilenilemeyen üzüm ağaçlarının bu sene daha az meyve verdiğini açıkladı.

Gaziantep'ten üzücü bir haber geldi. Aşırı sıcaklar vurunca çiftçi çaresiz kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Gaziantep ilimizden yaz aylarının sevilen meyvesi üzüm hakkında üzücü bir haber geldi. 

İslahiye ilçesinde yetişen ve ünü ülke sınırlarını aşan Antep karası ve Hatun parmağı üzümleri bu sene üreticisini üzdü. Özellikle pekmez ve pestil yapımında kullanılan ve birçok kente gönderilen bölgenin önemli geçim kaynağı olan üzümler, bu sene yaşanan depremler ve aşırı sıcaklardan olumsuz etkilendi. Çiftçiler bu sene geçen seneye göre rekoltenin yüzde 40 düşmesini beklediklerini söyledi. 

SICAKLIK VE DEPREM BİRLEŞİNCE KÖTÜ ETKİLENDİ

Üzüm yetiştiren çiftçi Mehmet Çolak bu sene rekoltede büyük düşüş olacağını belirterek, “Bu sene deprem ve sıcaklardan dolayı üzümlerde rekolte düşük. Hem üzüm az hem salkımlar yarım kaldı. Normalde bir kök üzüm 40-50 kilo verirken bu sene 15-20 kilo ya var ya yok. Geçen sene 10 dönümlük bir alanda 10 tona yakın üzüm alırken, bu sen 5-6 ton ya alırız ya almayız. Depremden çıkan gazlar ve o sarsıntılar üzüm köklerine zarar verdi” dedi.