Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Enver Attallah, kentteki son durumu tv100’e anlattı! “Gazze’de ilaç bitti, tıbbi malzemeler tükendi”

İsrail-Hamas hattında gerilim, şiddet ve çatışmalar devam ediyor. Her geçen gün can kayıpları artıyor ve yaklaşık 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze de kuşatma altında. Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Enver Atallah, şehirde yaşananları ve son durumu tv100 canlı yayınında anlattı. Bölgedeki durumun çok vahim olduğunu ifade eden Atallah, “Çünkü Gazze’de 2,5 milyon insan yaşıyor. Zor durumda yaşıyoruz. Maalesef diğer insanlar görmezlikten geliyor. Bu bizi daha çok üzüyor” dedi.

İsrail'in bombardımanı yoğunlaştıkça Gazze'de insani dram derinleşiyor. Hastaneler yaralılara müdahale etmekte zorlanıyor. Elektrik, su ve yiyecek sıkıntısı giderek artıyor.

Gazze’de büyük bir insanlık dramı var. Gazze çok vahim bir durumla karşı karşıya. Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Enver Atallah, canlı yayında Gazze’de yaşananları tv100 ekranlarında anlattı.

Gerilimde 6’ıncı gün devam ederken; Birleşmiş Milletler verilerine göre yerinden edilenlerin sayısı 338 bini geçti.

"BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR"

Bölgede elektriğin, suyun ve gazın olmadığını belirterek sözlerine başlayan Enver Atallah, “Bu bir savaş suçudur. Maalesef, Birleşmiş Milletler, uluslararası örgütler bu hususta İsrail’le beraber. Bunu açık bir şekilde söylemek istiyorum. Çünkü Gazze’de 2,5 milyon insan yaşıyor. Zor durumda yaşıyoruz. Maalesef diğer insanlar görmezlikten geliyor. Bu bizi daha çok üzüyor” dedi.

Atallah, sözlerinin devamına şu ifadeleri kullandı:

“İlaç tamamen tükendi, tıbbi malzemeler tamamen tükendi. Personelimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık memurlarımız çok yorgunlar. Altı gündür hastanelerden hiç çıkmadılar. Biz de insanız. Tam altı gündür sürekli bir şekilde çalışmak mümkün değildir.

"DURUM KAT KAT VE DAHA ACI"

Gazze hastanelerinde jeneratör çalıştırmak için sadece üç günlük yakıt var. Bir gün sonra yaklaşık bin 100 diyaliz hastası hayatını kaybedebilir. Yüzlerce yaralı hayatını kaybedebilir. Şu anda bin 205 şehidimiz var. Bu rakam kesin artmıştır. Yüzlerce kişi enkaz altında. Durum gerçekten acı ve yaşanır anlatılmaz. Biz bu yaşananları canlı canlı görüyoruz. Durum kat kat daha acı ve fazla.