Gazze’nin en büyük hastanesi İsrail’in yeni hedefi mi? Hamas’ın üs olarak kullandığı iddia edilmişti. Açıklama geldi

İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Daha önce Hamas’ın üs olarak kullandığının iddia edilen Şifa Hastanesi’nin İsrail tarafından bombalanacağı öne sürüldü. Hamas Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin "terör faaliyetlerinde kullanıldığı" iddiasını reddederek, saldırıların durdurulması için Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırmıştı.

Gazze’nin en büyük hastanesi İsrail’in yeni hedefi mi? Hamas’ın üs olarak kullandığı iddia edilmişti. Açıklama geldi

Gazze Şeridi'ndeki en büyük tıbbi kompleks olan Şifa Hastanesi'nin Hamas'ın operasyonları için 'kalkan' olarak kullanıldığını iddia eden İsrail Ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından hazırlanan videoları paylaştı ve bunun hastanenin Hamas tarafından kullanıldığının kanıtı olduğunu öne sürdü.

İSRAİL ORDUSU HASTANEYE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN İLLÜSTRAYON PAYLAŞTI

İsrail ordusu tarafından istihbarata dayalı olarak hazırlanan illüstrasyon, hastanenin altında olduğu iddia edilen Hamas tünellerini ve gizli odaları gösteriyor.

Görüntülerde cephaneliklerle dolu gizli geçitte devriye gezen silahlı muhafızlar, ve toplantı odaları görülüyor.

Gazze’nin en büyük hastanesi İsrail’in yeni hedefi mi? Hamas’ın üs olarak kullandığı iddia edilmişti. Açıklama geldi - Resim : 1

"TEK YOL BU"

İsrail'in BM büyükelçisi Hamas'ı yok etmenin tek yolunun onları tünellerden ve yer altı şehirlerinden çıkarmak olduğunu vurgularken, İsrail güçlerinin 'Gazze Metrosu' olarak da anılan Hamas'ın gizli tünel ağını 'sığınak avcıları' füzeleri ile hedef aldığı belirtiliyor.

HAMAS İDDİALARI YALANLADI

Hamas, hastaneleri yer altı askeri altyapısı olarak kullandığı kullandığı yönündeki iddiaları net bir şekilde reddetti.

Hamas'ın üst düzey isimlerinden İzzet Rashaq İsrail'in iddiasının hiç bir temeli olmadığını söyledi ve bunun bir dizi yalanın bir parçası olduğunu vurguladı.

Gazze’nin en büyük hastanesi İsrail’in yeni hedefi mi? Hamas’ın üs olarak kullandığı iddia edilmişti. Açıklama geldi - Resim : 2

DAHA BÜYÜK BİR KATLİAM İDDİA EDİLİYOR

İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesin'dekinden daha büyük bir katliama hazırlık yaptığını iddia eden Rashaq "Dünya liderlerini soykırım suçlarını durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki hastaneye düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmişti. Hamas ve İsrail saldırı konusunda birbirlerini suçlamıştı

Gazze’nin en büyük hastanesi İsrail’in yeni hedefi mi? Hamas’ın üs olarak kullandığı iddia edilmişti. Açıklama geldi - Resim : 3

BİNLERCE KİŞİ ŞİFA HASTANESİ’NE SIĞINIYOR

El Şifa Hastanesi Gazze'deki diğer tüm hastaneler gibi çökme noktasına gelmiş durumda. Son gelen raporlara göre İsrail saldırılarından kaçan yaklaşık 50 bin kişi hastaneye sığınmış durumda.