Gebze OSB-Darıca Metro Hattı Ray Kaynak Töreni... Bakan Uraloğlu'ndan tv100'e özel açıklamalar: Test sürüşleri de birkaç ay içerisinde burada başlamış olacak

Gebze OSB-Darıca Metro Hattı Ray Kaynak Töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tv100 ekranlarında özel açıklamalarda bulundu. Projede rayların döşenmeye başladığını belirten Bakan Uraloğlu, "Test sürüşleri de İnşallah birkaç ay içerisinde burada başlamış olacak. Bir özelliği de sürücüsüz olacak. Yerli ve milli bir sinyalizasyon kurmuş olacağız. Önümüzdeki sene kullanıma açacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla Gebze OSB-Darıca Metro Hattı Ray Kaynak Töreni yapıldı. Gebze OSB-Darıca Metro Hattı’na ilk kaynak yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tv100’ün sorularını yanıtladı.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE KULLANIMA AÇACAĞIZ"

Bakan Uraloğlu, "Yaptığımız önemli bir çalışma vesilesiyle burada bulunuyoruz. Esasında projenin gelmiş olduğu aşamayı anlatmak için ray kaynağını yapıyor olmamız ciddi bir aşamaya geldiğimizi finale doğru gittiğimizin anlamıdır bu. Yaklaşık 15.4 kilometre uzunluğunda Gebze OSB-Darıca sahili arasındaki çift hatlı projemizi başlattık. Ortalamada yüzde 71 civarında bir gerçekleşmeye sahip olduk. Rayları döşemeye başladık. İlk ray kaynağını yapmış olduk. Bundan sonra çok daha hızlı gitmiş olacağız. Projede diğer işlemlerde planlandı. İlk araç üretimi de devam ediyor. Test sürüşleri de İnşallah birkaç ay içerisinde burada başlamış olacak. Bir özelliği de sürücüsüz olacak. Yerli ve milli bir sinyalizasyon kurmuş olacağız. Önümüzdeki sene kullanıma açacağız" şeklinde konuştu.

Gebze OSB-Darıca Metro Hattı’nın başka hatlarla da entegre olacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Buraların bütün bağlantılarını ilerleyen süreçte planlıyoruz. Bunları da peyderpey hayata geçireceğiz” dedi.