Gebze'de ABD'li firmaya silahlı baskın: Çok sayıda özel harekat polisi bölgeye sevk edildi

Gebze’de yer alan bir fabrikanın ana binasını silahla basan bir kişi işçileri rehin aldı. Şüpheli şahsın Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek için eylemi yaptığı öne sürüldü. Saldırganın İbrahim Y. olduğu tespit edilirken, bir yandan da rehinelerin endişeli aileleri konuştu. Bir rehinenin eşi, "'İyiyiz, rehin alındık' dedi ve telefonu kapattı" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.

Gebze'de ABD'li firmaya silahlı baskın: Çok sayıda özel harekat polisi bölgeye sevk edildi - Resim : 1

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti.

Gebze'de ABD'li firmaya silahlı baskın: Çok sayıda özel harekat polisi bölgeye sevk edildi - Resim : 2

Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

 

FABRİKADAN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye gelerek, bilgi aldı. İlk belirlemelere göre, rehin alınan işçi sayısının 7 olduğu öğrenildi. Öte yandan, rehin alınan işçilerin görüntüsü ortaya çıktı. Sosyal medyada canlı olarak aktarılan görüntüde, rehin alınan işçiler arasında 2 kadının da yer aldığı, ortamda müzik çalındığı ve masanın üzerine sprey boyaların bulunduğu görüldü.

"İYİYİZ, REHİN ALINDIK DEDİ TELEFONU KAPATTI"

Eşinin de rehin alınan işçiler arasında bulunduğunu söyleyen İsmet Zihni, "Saat 14.30 gibi haber aldım. İzmit'ten geldim. O saatten beri bekliyoruz. Eşim finans departmanında çalışıyor. İlk İzmit'ten gelmeden önce aradım, açtı. 'İyiyiz, rehin alındık' dedi, telefonu kapattı. O kadar, başka bir şey demedi. Geldiğimizde de Whatsapp'tan mesaj attı. 'İyiyiz, bize bir şey yapmadı. Yaklaşan birkaç kişi oldu. Bir iki el sağ sola ateş etti' dedi. Başka da bilgi almadık. Hiç bağlantımız olmadı. Telefonu kimse onu bilmiyoruz. Ne emniyetten ne fabrikadan kimse beni aramadı. Saat 15.00'dan beri bekliyoruz. İçeride 7 kişi varmış. Saldırgan da bir kişiymiş" ifadelerini kullandı.

REHİNELERDEN BİRİNİN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Rehine krizi devam ederken, fabrika içinde ilginç bir an da yaşandı. Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması dolayısıyla önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, İbrahim Y.'den izin istedi. Şüphelinin izin vermesiyle doğum günü kutlandı. Önceden alınan pastaya konulan mumlar, doğum günü olan personel tarafından üflendi. Ardından personel, arkadaşlarına sarıldı. Bu anlar, sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı. Öte yandan, fabrika önündeki hareketlilik de ilk kez görüntülendi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Gebze'de ABD'li firmaya silahlı baskın: Çok sayıda özel harekat polisi bölgeye sevk edildi - Resim : 4

AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ, SOSYAL MEDYADAN YAKINLARINI TAKİP EDİYORLAR

Rehine krizi devam ederken, rehin alınan 7 çalışanın yakınlarının tedirgin bekleyişi de sürüyor. Rehine yakınları, zaman zaman rehinelerin açtığı sosyal medya yayınlarını takip ederek sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar.

PAYLAŞIMLARINA DEVAM ETTİ

Bu arada saldırgan İbrahim Y. de sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam etti. İbrahim Y. paylaşımında, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasınızdır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun. O kapının açılacağına inanmıştım" ifadelerini kullandı.

Saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, “Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla” ifadeleri yer aldı.

DIŞARI ÇIKMA FIRSATI OLDUĞU HALDE ÇIKMAMIŞ

Saldırgan ayrıca rehinelerden Süreyya isimli kadının çıkma fırsatı olmasına rağmen dışarıya çıkmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

“Süreyya Hanım çıkma fırsatı olduğu halde arkadaşlarını bırakmayıp, kalarak dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir.”