Gelinim Mutfakta Fındıkzade tatlısı tarifi! Bu tatlı parmak yedirtiyor

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın son gününde Fındıkzade tatlısı yapıldı. Fındıkzade tatlısı yapan gelinler en yüksek puanları toplamak için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmayı izleyenler Fındıkzade tatlısının tarifini araştırmaya başladı. Fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? Fındıkzade tatlısı malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta Fındıkzade tatlısı tarifi! Bu tatlı parmak yedirtiyor

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle izleyenlerin ağzının suyunu akıtan Fındıkzade tatlısı daha program bitmeden araştırılmaya başlandı. Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Fındıkzade tatlısı tadanlar tarafından oldukça beğenildi.  Fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? Fındıkzade tatlısı malzemeleri neler? İşte, detaylar...

Fındıkzade tatlısı malzemeleri neler?

3 adet yumurta
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Üstü için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Gelinim Mutfakta Fındıkzade tatlısı tarifi! Bu tatlı parmak yedirtiyor - Resim : 1

Fındıkzade tatlısı nasıl yapılır?

Fındıkzade tatlısının şerbeti için bir tencerenin içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 buçuk su bardağı su koyun. Şeker eriyene kadar durmadan karıştırın.

Şekerler eridikten sonra şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın.

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpıp sıvı yağ ekleyin. 

Ardından galeta unu, Hindistan cevizi, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve vanilya koyun ve mikserle karıştırın. Karışımı yağlanmış kare borcama dökün.

Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Isıtılan fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üstü hafif kızardıktan sonra fırından çıkarın ve 1-2 dakika soğutun. Önceden hazırladığınız soğuk şerbeti kepçe ile üzerine eşit olacak şekilde dökün. Tatlı şerbeti çekip, soğuyana kadar bekletin.

Krem şantiyi bir bardak sütle hazırlayın. Dolaba koyup soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekip tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi koyun. Spatula yardımı ile eşit bir şekilde yayın.

Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Tatlınızı 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.