Gerçek aşk! 92 yaşındaki karı-koca, 26 dakika arayla hayatlarını kaybetti

Antalya'da 70 yıllık evli olan 92 yaşındaki Raziye ile Abdurrahman Yılmaz çifti, 26 dakika arayla yaşamlarını yitirdi. 11 çocukları olan çiftin gelini Nursel Yılmaz, "Babama yemek yedirirken, 'Annem de yiyor mu?' diye bakardı. Kendinden çok onu düşünürdü" dedi

Gerçek aşk! 92 yaşındaki karı-koca, 26 dakika arayla hayatlarını kaybetti

Antalya'da 70 yıllık evlilikleri boyunca çevrelerine örnek olmayı başaran 92 yaşındaki Raziye ile Abdurrahman Yılmaz çifti, 26 dakika arayla hayatını kaybetti.

Şehir merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Moryer Yaylası'nda yaşayan çift, yeni evlenen gençlere örnek gösteriliyordu. Uzun ömürlerine 11 çocuk 30 torun sığdıran çiftten Raziye nine dün sabah 07.30'da evinde, Abdurrahman dede ise 07.56'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Gerçek aşk! 92 yaşındaki karı-koca, 26 dakika arayla hayatlarını kaybetti - Resim : 1

Hem annelerini hem de babalarını 26 dakika arayla kaybeden Yılmaz çiftinin çocukları ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Raziye ile Abdurrahman Yılmaz'ın cenazeleri mahalle mezarlığında kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi.

- "Duaları kabul oldu"

Önce annelerini kısa bir süre sonra babalarını kaybetmenin üzüntüsü ve şaşkınlığı içerisinde olduklarını söyleyen Yılmaz çiftinin oğlu Turan Yılmaz (55), "Birbirlerini çok severlerdi. Babam anneme her zaman, 'Biz birlikte öleceğiz. İnşallah ikimiz bir ölürüz.' derdi. Annem de gülerek tasdik ederdi. Demek ki içlerine doğmuş. Dilekleri kabul oldu." dedi.

Gerçek aşk! 92 yaşındaki karı-koca, 26 dakika arayla hayatlarını kaybetti - Resim : 2

Yılmaz çiftinin gelini Nursel Yılmaz, anne ve babasının yaşlılıkta bile birbirlerini hep koruduklarını belirterek, "Babama yemek yedirirken, 'Annem de yiyor mu?' diye bakardı. Kendinden çok onu düşünürdü. Anne ve babamızın birlikteliklerini kendimize örnek alacağız. Birbirlerini çok severlerdi. İkisi de aynı anda ölmek istiyorlardı. Duaları kabul oldu. Biz de çocukları olarak onlara elimizden geldiğince iyi bakmaya çalıştık." diye konuştu.

Cenazeye katılan köylüler ise "Birbirlerini bu dünyada yalnız bırakmak istemediler. Kaderleri birlikte yazılmış." yorumunu yaptı.