Geriye dönük suçları inceleyen polis, her şeyi değiştirdi! Öyle bir detayı yakaladı ki 48 yıllık gizemi çözdü

Kanada’nın Quebec eyaletinde cinsel saldırıya uğradıktan sonra cansız bedeni bulunan kişinin ölümüne ilişkin cinayet, tam 48 yıl sonra yapılan bir DNA testi ile çözüme kavuştu.

Geriye dönük suçları inceleyen polis, her şeyi değiştirdi! Öyle bir detayı yakaladı ki 48 yıllık gizemi çözdü

Olay, 1975 senesinde Quebec eyaletinde yaşandı. 29 Mart günü arkadaşlarıyla yemek yemek için evinden ayrılan Sharron Prior’dan yakınları haber alamadı. Durumun polise bildirilmesi sonrası yapılan çalışmaların ardından Prior’un cansız bedeni 3 gün sonra bir ormanda bulundu. Olayı gerçekleştiren kişiyi bulmak için en az 100 kişi soruşturulsa da cinayet çözüme kavuşturulamadı ve faili meçhul olarak kayıtlara geçti.

GEÇMİŞE DÖNÜK SUÇLAR İNCELENDİ

2022 yılında geçmişe dönük suçları inceleyen ABD'nin West Virginia eyaleti polisleri, 'sabıkası kabarık' olan Franklin Maywood Romine'in adıyla karşılaştığını kaydeden yetkililer, Romine'in bu eyalet ile Kanada arasında gidip gelerek polisleri atlattığının anlaşıldığını belirtti.

MEZAR AÇILDI, DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Yetkililer, daha önce de cinsel saldırı suçundan hapis cezasına çarptırılan Romine'in mezarının mayıs ayı başında açıldığını ve mezardan DNA örneği alındığını açıkladı. Olay yerinden alınan örneklerle Romine'in DNA'sının eşleştiğini kaydeden yetkililer, Romine'nin olayın görgü tanıklarının verdiği eşkale de uyduğunu duyurdu.

CİNSEL SALDIRIDA BULUNDUĞU BELİRTİLDİ

1946'da ABD'nin West Virginia eyaletinde doğan Franklin Maywood Romine'in, 1974'te West Virginia'da zorla girdiği bir evdeki kadına cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandığı ancak daha sonra kefaletle serbest kaldığı bilgisi paylaşıldı. Romine'in serbest kalmasının ardından Quebec'e gidip Prior'a da cinsel saldırıda bulunduğu kaydedildi.

ORTAYA ÇIKAN DETAYLAR TÜYLER ÜRPERTTİ

Kanada sınır yetkilileri tarafından sınır dışı edilen Romine'in West Virginia'da 1974'te cinsel saldırıda bulunduğu olaya ilişkin 5 ila 10 yıl hapis yattığı kaydedildi. Yetkililer, Maywood Romine'in Kanada'da 1982'de 36 yaşındayken nedeni belirlenemeyen bir şekilde öldüğü ve memleketi West Virginia'da defnedildiği bilgisini verdi.