Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'e gece uyarısı. Bir anda bastıracak

Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'e yoğun kar yağışı için önemle uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama gece saatlerinden itibaren bölgede kar yağışı etkili olacağı doğrultusunda oldu.

Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'e gece uyarısı. Bir anda bastıracak

Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin' e yoğun kar yağışı beklentisi mevcut. Meteoroloji  tarafından Doğu Karadeniz illeri için kuvvetli sağanak ve yüksek kesimler yoğun kar yağışı beklentisi mevcut. 

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (metrekareye 21-75 kilogram) sağanak bekleniyor.

Yağışların 300-400 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun (20 santimetre üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlarla oluşabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'e gece uyarısı. Bir anda bastıracak - Resim : 1