Göç ederken aç ve susuz kalan Kara çaylak kuşunun yardımına yetkililer koştu, elleriyle su içirdikleri vahşi kuşu özgürlüğüne uğurladılar

Atmacagiller familyasından olan ve baskın olarak Ilıman Avrupa, Asya ve Avustralya'nın bazı kısımlarında görülen Kara çaylak göç esnasında aç ve susuz kaldığı için yorgun düşerek yere indi ve yükselmekte güçlük çekti. Yorgun düşen kuşun yardımına yetkililer koştu.

Göç ederken aç ve susuz kalan Kara çaylak kuşunun yardımına yetkililer koştu, elleriyle su içirdikleri vahşi kuşu  özgürlüğüne uğurladılar

Göç yolunda giderken direnci azalan ve yorgun düşen Kara çaylak Adıyaman bölgesinde bulunan Koru köyü kırsalında dinlenmek için yere kondu. İndiği bölgede soluklanmaya çalışan ender kuşun bölgedeki insanlar tarafından fark edilmesi uzun sürmedi.  

Av koruma kontrolünde olan ekip tarafından yardımına koşulan kuş yetkililer tarafından elleriyle su ile beslendikten sonra uçması için doğaya bırakıldı. 

YETKİLİLER SAKİN VE YAVAŞÇA MÜDAHALE ETTİ

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Koru Köyü kırsalında av koruma kontrol esnasında , yırtıcı olduğu bilinen ve atmacagiller familyasına ait olan ender kuş, yetkililer tarafından fark edilir edilmez sakince yaklaşılarak yardım edildi. 

Göç yolunda olduğu düşünülen yalnız kuşun susuzluk nedeniyle bitkin düştüğü düşünülüyor. Bölgedeki yetkililer tarafından su şişesi yardımıyla su verilen Kara çaylak daha sonrasında yetkililer tarafından doğaya göç etmesi için bırakıldı. 

 

Göç ederken aç ve susuz kalan Kara çaylak kuşunun yardımına yetkililer koştu, elleriyle su içirdikleri vahşi kuşu  özgürlüğüne uğurladılar - Resim : 1