Gökhan Zan, Akşener karşılaşmasının ardından tv100'e konuştu: 86 milyonun şahsi meselesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesi Hatay'da eski futbolcu Gökhan Zan ve eşiyle karşılaşmış, "Oğlum sen bizi ayağa kaldırdın Allah bin kere razı olsun senden" sözleriyle gündem olmuştu. Bu karşılaşmanın ardından Gökhan Zan, tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte deprem bölgesi Hatay'ı ziyaret etti.

Akşener ve İmamoğlu, burada çadır kentleri ve sahra hastanelerini gezerek depremzedelerle bir araya geldi.

Depremzedelerle bir süre sohbet eden Akşener ve İmamoğlu, afetzedelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

"SEN BİZİ AYAĞA KALDIRDIN"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Sahra Hastanesinde deprem bölgesinde canını dişine takarak çalışan ve çektiği videolarla depremzedelerin sesini duyuran eski futbolcu Gökhan Zan ve eşi Müge Uzun ile karşılaştı.

Gökhan Zan'ın her videosunu ağlayarak izlediğini ifade eden Akşener, "Oğlum sen bizi ayağa kaldırdın Allah bin kere razı olsun senden. Bak samimiyetle söylüyorum. Allah bin kere razı olsun." dedi.

Sözlerinin ardından Gökhan Zan ve eşi Müge Uzun'a sımsıkı sarılan Akşener, Zan'ın elini tutarak, "Her bir videonu izledim ağlayarak. Samimi söylüyorum iyi ki de yaptın. Bak iyi ki de yaptın. Dikkat çektin buraya en önemlisi bu, iyiki de yaptın oğlum. Birçok insanın kurtulmasına vesile oldun. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

GÖKHAN ZAN TV100'E KONUŞTU

Karşılaşmanın ardından tv100'e konuşan Gökhan Zan, Hatay için artık sürdürülebilir programların düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

"Tabi şimdi bu süreci bugüne kadar yaşadık ama ancak bundan sonra önemli olan ne yapacağımız" diyen Gökhan Zan, "Bundan sonra çözüm odaklı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Tekrar Hatay’ı nasıl inşa edebiliriz. Bundan sonra doğru hamleler neler olabilir. Sürdürülebilir program ve projeler nasıl olabilir. Bunları düşünmemiz lazım." dedi.

"86 MİLYON VATANDAŞIN ŞAHSİ MESELESİ"

Zan, Hatay'ın tarihi dokusuna işaret ederek, yeniden inşaası için şehir şurası kurulmasını istedi.

Hatay'ın kültürel zenginlikleri, kanaat önderleriyle yüzyıllardır yaşayan bir medeniyet şehri olduğuna dikkat çeken Zan, şöyle devam etti:

"Bu şehri inşa ederken külterel zenginliğimizi tarihi dokumuzu arkeologlarımızla Hatay’ın eski insanlarıyla tarihini bilen insanlarıyla bilim insanlarıyla bilim ışığı altında, üniversiteleriyle yerel yönetimleriyle muhtarlarıyla köylüleriyle vatandaşlarıyla hukukçularıyla devletiyle birlikte şehir şurası kurarak inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum. "

Şehrin yeniden inşaasının sadece Hataylılar değil, 86 milyon vatandaşın hep birlikte şahsi meselesi olduğunu sözlerine ekleyen Gökhan Zan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Ben de öyle düşünüyorum. Hiçbir kaygım ve endişemiz yoktur halkımız olarak yeter ki birlikte karar verelim, birlikte hareket edelim. Çünkü insani duyguların kaybolmadığını gördük. Tüm vatandaşlarımıza halkımıza duyarlı olan herkese yanımızda olan tüm yardımseverlere küçüğünden en büyüğüne kadar şahsım ve halkım adına çok çok teşekkür ediyorum. Bu dayanışmadan dolayı."