Gökyüzünde dehşet, uçağın motorunun parçası koptu

Delta Havayolları'na ait bir uçak gökyüzünde büyük tehlike yaşadı. Bir yolcu, pencereden dışarıya baktığı sırada uçağın motorunun bir parçasının koptuğunu fark edince o anları cep telefonuyla kaydetti. İşte dehşet anları...

Gökyüzünde dehşet, uçağın motorunun parçası koptu

Delta Havayolları'nın Baltimore-Washington seferini yapan MD-88 isimli 32 yaşındaki uçağın motorları uçuş esnasında bir anda parçalanmaya başladı. Logan Webb isimli yolcunun cep telefonuyla kaydettiği o anlarda uçağın bir anda titremeye başladığı ve kabinin duman altında kaldığı bildirildi.

ABC News'a göre MD-88 isimli 32 yaşındaki uçağın motorları, kuyruk kısmına yakın bir yerde, gövdeye monte edilmiş şekildeydi. Hartsfield Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış yapan ve Baltimore-Washington'a sefer gerçekleştiren 1425 sefer sayılı uçak, 1 saat kadar uçuş yaptı. 1 saatin ardından uçağın motorundaki bir parçanın kopması sonucunda uçak, Raleigh-Durham Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçakta bulunan 148 yolcu, fazlaca sallanmış olsa da hiçbir yara almadan indirildi.

Kaza sırasında uçakta bulunan Avery Porch isimli yolcu, WMAR-TV'ye verdiği röportajda, "Sesi (motor parçasının düşmesi) duyduktan sonra kabine duman dolduğunu gördük ve o an paniğe kapılmaya başladık. Duman biraz yavaşlamaya başlasa da içerideki sıcaklık da artmaya başladı. Hava kesildi. Atlayacak ilk insan konumunda da ben vardım" dedi.

Başka bir yolcu olan Jack Leonard, "Her şeyi duyduk ve hissettik. Dürüst olmak gerekirse aşırı derecede korkunçtu. Başladığı an bir felaketin içinde olduğunuzu anlıyordunuz. Birkaç saniye sonra da duman, arkadan kabine dolmaya başladı. Kokuyu alabiliyordunuz. Yanık metal kokusu kabine yayılırken tüm uçak titremeye başladı" diye konuştu.

Kazanın görüntülerini paylaşan Logan Webb, videosunun altına, "Dün Atlanta'dan Baltimore'a giderken uçuşumda çektiğim video. İnanılmaz derecede yumuşak acil iniş için @Delta'ya teşekkür ederim" ifadesini ekledi.

Olay için özür dileyen Delta, yolcular Raleigh'de beklerken yolculara 30 dolar değerinde yemek fişi verdi.