Google, 20 bin Nijeryalıya dijital eğitim verdi

Dünya teknoloji devi Google, teknolojiyi tüm dünyaya götürmeye devam ediyor. Google tarafından da Nijerya'da 20 bin kişiye eğitim verildi.

Google, 20 bin Nijeryalıya dijital eğitim verdi

Dünya teknoloji devi Google, dünyanın her yerine teknoloji götürmeye devam ediyor. Google tarafından son olarak Afrika'da önemli bir eğitime imza atıldı. 

Google Batı Afrika Direktörü Charles Murito, toplantıda yaptığı açıklamada, Google'ın başlattığı "Boşluğa Dikkat Edin" programı kapsamında Nijerya'da 20 bin genç ve kadına dijital eğitim verileceğini belirtti.

Murito, programın veri bilimi, yapay zeka, web geliştirme ve mobil uygulama geliştirme gibi çeşitli alanlarda Nijeryalılara eğitim sunacağını kaydederek, programın Nijerya hükümetinin ülkede 1 milyon dijital istihdam oluşturmasına yardımcı olacağını söyledi.

HEDEF İSTİHDAM OLUŞTURMAK 

Devlet Başkanı Yardımcısı Shettima ise Nijerya'nın, kalabalık genç nüfusu için dijital istihdam alanları oluşturmayı planladığını ifade etti.

Google'ın girişiminin hükümetin gençlerin dijital ekonomiye katılımını artırma taahhüdüyle uyumlu olduğunu belirten Shettima, hükümetin proje üzerinde ülkenin bankalarıyla da çalıştığını kaydetti.