Google'dan 'Oh bee' dedirtecek değişiklik! Google Arama güncelleniyor SEO değil özgün ve faydalı içerikler ön plana çıkıyor

İnternetin devi olan Google, arama bölümünde güncellemeye gidiyor. Bilindiği üzere bir şeyi aradığınızda o konuyla ilgili karşınıza en çok SEO tarzı içerikler geliyordu. Artık bu durum rafa kalktı. Google bundan sonra kullanıcıların karşısında SEO değil özgün ve faydalı içerikleri sunacak.

Google'dan 'Oh bee' dedirtecek değişiklik! Google Arama güncelleniyor SEO değil özgün ve faydalı içerikler ön plana çıkıyor

Teknoloji devi Google arama hizmetini yakın zamanda güncelleyeceğini duyurdu. Artık karşımıza SEO odaklı içerikler yerine kullanıcı için daha faydalı oılacak olan özgün içerikler ön plana çıkıyor. Ayrıca uzmanlar tarafından kaleme alınan içerikler de ilk sayfada üst sıralada gözükecek. 

Şirketin resmi blog sayfasında yer aldı

Google Arama hizmetiyle ilgili iyileştirmeye gideceğini Şirketin resmi blog sayfasında yer alan bir açıklamayla duyurdu. Alınan karar google arama deneyiminin bir hayli iyileşeceği yönünde. 

SEO Odaklı çalışan Google Arama hizmeti yeni gelecek olan güncellemeyle baştan aşağı değişiyor. SEO kurallarını iyi bilen internet siteleri SEO kurallarına uygun içerik üreterek Google'da her zaman ön planda yer alıyordu. Google bu duruma artık el atmaya karar verdi. Yapılacak olan güncellemeyle SEO odaklı değil özgün kullanıcı yararına olan ve uzman görüşlerin yer aldığı içerikler ön planda tutulacak. SEO içerikler ise artık tarihe karışacak. 

Sorulan sorular ve makalenin en altında yer alan cevaplar tarihe karışıyor

Google tarafından yapılan "faydalı içerik günncelemesi" açıklamasında artık kullanıcının merak ettiği sorular ya da aradığı şeyin cevabı gerçekten de bulunması sağlanacak. El emeği ve faydalı içerikler ön plana çıkarılarak SEO ya da yapay zeka ile yazılmış içerikler ise tarihe karışacak. Kopyala - Yapıştır usülü hazırlanan içerikler ise hiç bir şekilde şansı olmayacak. 

Google ürün incelemelerine de el attı

Google üzeirnde bir hayli durduğu ürün incelemeleriyle ilgili de yeni güncellemeler yayınladığını belirtti. Bu doğrultuda gerçekten uzmanlar tarafından incelenmiş ve ve yazılmış olan ürünler arama sonuçlarında daha da ön plana çıkacak. Ürün kullanıcısı içinde maksimum fayda sağlanmış olacak.

Söz konusu güncelleme önümüzdeki bir kaç içerisinde gerçekleştireleceği de duyuruldu.