Görünce bir sağa bir sola koştular...Pürdikkat sadece onu izlediler

Bursa’da bir hayvanat bahçesinde dünyaya gözlerini açan 2 yavru aslan 3.5 aylık oldu. Yaşam alanlarında dron ile görüntülenen yavru aslanların kamerayı görünce tepkileri gündem oldu. Gördükleri drona dikkat kesilmeleri gözlerden kaçmadı.

Görünce bir sağa bir sola koştular...Pürdikkat sadece onu izlediler

200 dönümlük alanda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sadece hayvanlara deli çeşitli bitkilerle de donatılmış bahçede sevimli görüntüler kayda geçti.3,5 ay önce dünyaya gelen aslanlar, dron ile görüntülendi yavruların o anları sevimlilikleriyle dikkat çekti.

Görünce bir sağa bir sola koştular...Pürdikkat sadece onu izlediler - Resim : 1

PÜRDİKKAT İZLEDİLER 

Adaptasyon sürecini anneleriyle birlikte sağlayan 2 yavru aslanın, kısa süre sonra diğer aslanlarla aynı alana salınacağı açıklandı. İçeride 2 dişi, 2 erkek olmak üzere 1,5 ile 2 yaş arasında 4 yavrunun daha olduğu ifade edilirken, minik aslanların dron ile imtihanı ise gülümsetti. Dronun çıkardığı sese odaklanan aslanlar, ne yapacağını şaşırdı.

Gönüllerince sağa sola koşuşturan minik aslanların keyfine diyecek yok. Annesinin üstüne binmeye çalışan, onu yakalamaya çalışan aslanlar, daha sonra kafeslerine geri alındı.

Görünce bir sağa bir sola koştular...Pürdikkat sadece onu izlediler - Resim : 2