Göz seğirmesinin nedeni ortaya çıkınca şaşkına döndü, gözü paramparça olabilir

Gözünde meydana gelen seğirme sebebiyle doktora başvuran adam korkunç gerçekle karşı karşıya kaldı. Bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eden adama, doktorlar gözünde bir parazit olduğunu ve göze zarar verme tehlikesi sebebiyle ameliyat yapılamayacağını söyledi. Genç adam, gözündeki kurtçukla yaşamaya mahkum kaldı.

Göz seğirmesinin nedeni ortaya çıkınca şaşkına döndü, gözü paramparça olabilir

Çinli adama, yurtdışında bir yıl çalıştıktan sonra Henan Eyaletindeki memleketi Zhengzhou'ya döndüğünde mide bulandırıcı hastalık teşhisi konuldu. Yerel medyada Bay Liu olarak bahsedilen adam, sol göz kapağında kurtçuk bulduktan sonra eyaletteki birçok hastanede tedavi görmek için hastaneye gitti ancak hayal kırıklığına uğradı. 

GÖZÜ SEĞİRMEYE BAŞLAYINCA FARK ETTİ 

Bay Liu, bir şeylerin ters gittiğini ilk olarak Ocak ayında gözü anormal şekilde seğirmeye başladığında fark etti. Daha yakından baktıktan sonra, küçük solucanın derisinden sürünerek çıktığını ve ardından hızla göz kapağına geri döndüğünü gördü.

Göz seğirmesinin nedeni ortaya çıkınca şaşkına döndü, gözü paramparça olabilir - Resim : 1

PARAZİT GÖZ KAPAĞININ İÇİNDE KIVRANIYOR

TikTok'un Çin versiyonu Douyin'de enfekte olan gözünün videosunu paylaştı ve kendisini tedavi etmek isteyen bir uzmandan herhangi bir tıbbi tavsiye istedi. Rahatsız edici görüntüler, parazitin derisinin altında kıvrandığını ve gözünün kontrolsüz bir şekilde titremesine neden olduğunu gösteriyor.

AMELİYAT EDİLEMİYOR 

Sağlık görevlileri, parazitin, çeşitli memeli ve kuşların gözlerinde ve ilgili dokularında parazit olan bir nematod solucanı türü olan Thelazia olarak tanımlayabildiler. Bay Liu'nun daha önce gördüğü doktorları, gözüne zarar verme riski nedeniyle ameliyatın tavsiye edilmediğini söyleyerek yinelediler. 

Göz seğirmesinin nedeni ortaya çıkınca şaşkına döndü, gözü paramparça olabilir - Resim : 2

"KENDİ KENDİNE ÇIKMASINI BEKLE" TAVSİYESİ

Bunun yerine doktorlar, solucanın tekrar kendi kendine çıkıp çıkmadığını görmek için beklemesini önerdi. Ancak Bay Liu, benzer vakaları tedavi etme konusunda deneyimli bir uzman bulma umudunu kaybetmeyeceğini söyledi.