Şarkıcı Gülşen tutuklandı! İfadesine ilk kez tv100 ulaştı

Konser sırasında İmam Hatiplilerle ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle tepki çeken ve gözaltına alınan Gülşen, tutuklandı. Öte yandan Gülşen'in ifadesine ilk kez tv100 ulaştı.

Verdiği konserde İmam Hatip liselilere "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" sözlerinden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen gözaltına alındı. Emniyette yaklaşık 1 saat ifade verdikten sonra Gülşen polis ile mevcutlu olarak Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Tutuklandı

Sulh ceza hakimliği şarkıcı Gülşen’i ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklanmasına hükmetti. Hakkında tutuklama kararı verilen şarkıcı Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna getirildi. Cezaevi girişinde bekleyen akrabaları ve arkadaşları Gülşen’i alkışlarla cezaevine gönderdi.

Şarkıcı Gülşen tutuklandı! İfadesine ilk kez tv100 ulaştı - Resim : 1

İfadesine ilk kez tv100 ulaştı
Gülşen'in emniyette verdiği ifadesine ilk kez tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı. Sanatçı "Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan 'Miraç' isimli arkadaşımımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız İmam Hatip'te okumamıştır. Miraç'ın soyismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur. " diyerek kendini savundu.

 "Seni imam taşısın"
Gülşen ifadesinde "Bu konuşma bu diyalog, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen bir şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben 'beni seyircilerimin arasina omuzlarımızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara yada medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir." sözlerini kullandı. 

Şarkıcı Gülşen tutuklandı! İfadesine ilk kez tv100 ulaştı - Resim : 3

"Şakalaşmanın herhahangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür"
"En yakın arkadaşımla yaptığım espirinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum" diyen Gülşen "Ben yıllardır tanınan bir insanım. Şu ana kadar meslek hayatımda herhangi bir grubu veya insanı ayırt ya da katagorize etmedim. Şakalaşmanın herhahangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum." dedi. 

“Hepimiz çok üzgünüz”
Tutuklama kararının ardından Gülşen’in avukatı Emek Emre, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avukat Emek Emre, “Hepinizin de duyduğu gibi çok üzücü bir şekilde Gülşen hanım tutuklandı. Sadece şunu belirtmek istiyorum, kendisi, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Burada müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti ve yasaların müvekkilin için adil bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Teknik bir bilgi olacak ama Türk Ceza Kanunu Madde 216 tanımlı suçtan kendisi aleyhinde soruşturma başlatıldı. Bu suçun alt ve üst sınırlarına baktığımızda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki, bu usul ve yasaya aykırı olan karar itiraz neticesinde kaldırılacaktır. Şu aşamada daha başka söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki tutuklamayla sonuçlandı konu, yarın sabahtan itirazımızı ilgili mercilere ileteceğiz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

 “İtirazımızı gerçekleştireceğiz”
“Kendisi gayet güçlü bir durumda. 3-4 dakika önce yanındaydım. Tabii ki üzgünüz böyle bir karar beklemiyorduk" diyen Emre, "Suçta ve cezada kanunilik önemlidir ve o itibarla ön görmediğimiz bir durum vuku buldu. Tabii ki istinat edilen suç ve cümleye bakıldığı zaman eleştirel boyutları olabilir. Fakat eleştiri yapılabilecek bir cümle esasen suç teşkil etmek zorunda da değildir. Ben bir hukukçu ve Gülşen hanımın avukatı olarak isnat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim hukuken. Fakat savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz. O itibarla itirazlarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.