Gözü dönen dağ keçisi bir anda delirip, yürüyüşçülere saldırdı... Gerekçesi sonradan ortaya çıktı

Dağ keçisi, yürüyüş yapan bir grup turistte saldırdı. Bir anda gerçekleşen saldırıyla neye uğradığını şaşıran turistler uçurumdan düştü. Çiftleşme döneminde olduğundan gergin olan dağ keçisi önüne çıkan kimseye acımadı.

Gözü dönen dağ keçisi bir anda delirip, yürüyüşçülere saldırdı... Gerekçesi sonradan ortaya çıktı

Hollandalı iki yürüyüşçü, İspanya'nın Granada kentindeki Alpujarra sıradağlarındaki araziye çıktıktan sonra kendilerini dağ keçisiyle burun buruna buldu.

Hollandalı turisti tehlikeli olarak algılayan hayvan, onu uçurumdan itti ve 20 metre aşağı düşmesine neden oldu. Talihsiz turisti 2 bileği birden kırıldı.

Kuytu bir alana düşen turistin tek ıkış yolu birilerinin onu kurtarmasıydı. Kurtarma ekiplerinin, yürüyüşçüyü kurtarıp hastaneye götürmesi neredeyse bir hafta sürdü.

BİLEKLERİ KIRIK BEKLERKEN HPOTERMİ NÖBETİ GEÇİRDİ

İsimsiz yürüyüşçü, hava sorunları nedeniyle bir dizi hatalı kurtarma girişiminin iptal edilmesinin ardından iki bileğinin kırılmasının yanı sıra bir hipotermi nöbeti nedeniyle tedavi gördü.

Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar o zamandan beri ikiliye saldıran İber dağ keçisinin, hayvanlar için üreme mevsimi olduğu için özellikle saldırgan bir ruh hali içinde olduğunu belirtti.

ÇİFTLEŞME MEVSİMİNDE AGRESİFLER

Baskın erkek keçiler çiftleşme mevsimi için agresif bir ruh haline bürünebiliyor. Bölgeye giren turistler konusunda hassas olan keçi daha saldırgan davranabiliyor.