Gözünden 23 tane kontakt lens çıkarıldı! Uyumadan önce çıkarmayı unutuyormuş!

Gözüne taktığı kontakt lensleri çıkarmayı unutarak uyuyan kadın, her sabah yeni bir lens takıyordu. Ağrı ve bulanık görme şikayetiyle doktora giden kadın hayatının şokuyla karşılaştı.

Gözünden 23 tane kontakt lens çıkarıldı! Uyumadan önce çıkarmayı unutuyormuş!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan bir kadın, görme şikayeti sebebiyle göz kliniğine başvurdu. Doktor, bu şikayetlerin farklı sebeplerden olacağını düşündü. Muayene ettiğinde ise doktor da hasta da şoke oldu. Kadının gözünden 23 kontakt lens çıkarıldı. Lenslerin, hastanın gözünden çıkarılma anları ise doktorun asistanı tarafından kaydedildi. 

Gözünden 23 tane kontakt lens çıkarıldı! Uyumadan önce çıkarmayı unutuyormuş! - Resim : 1

Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler, büyük ilgi topladı. Kadının lenslerini çıkarmayı unutarak uyuduğu ve her sabah yeni bir lens taktığı ortaya çıktı. 

Doktor Katerina Kurteeva Kalifornia Eye Associates'in sayfasında, "Birinin geceleri kontakt lensleri çıkarmayı unuttuğu ve her sabah yeni lens takmaya devam ettiği nadir bir durum." diye yazdı.

“Aklımdan neler olabileceğine dair ihtimaller geçti”

Insider'a yaptığı açıklamada Kurteeva, şunları anlattı:

"Aklımdan neler olabileceğine dair ihtimaller geçti. Kırık kontakt lens parçası, korneada çizik, enfeksiyon, kirpik veya makyaj kalıntısı. Ancak muayeneyi yaptıktan sonra emin olabilirdim. Hastadan aşağı bakmasını istediğimde, birbirine yapışmış birkaç kontakt lensin kenarlarını görebiliyordum. Lensleri çekip çıkardığımda daha fazlasını görebileceğimi hissettim ve asistanımdan çıkarma işlemini kaydetmesi için telefonumu getirmesini istedim.

Gözünden 23 tane kontakt lens çıkarıldı! Uyumadan önce çıkarmayı unutuyormuş! - Resim : 2

“Kontakt lens kütlesi görebiliyordum”

"Hastadan tekrar aşağı bakmasını istediğimde, gözüne yapışmış kocaman, koyu mor bir kontakt lens kütlesi görebiliyordum. Neredeyse ikinci bir gözbebeği gibi görünüyordu. İskambil destesi dağıtır gibi, lensleri teker teker ayırmak için nazikçe kulak temizleme çubuğu kullanmaya başladım."

“Guinness Rekorlar Kitabı anım olabileceğini düşündüm”

"Lensler zincir şeklinde göz kapağından aşağı sarkıyordu. Çok fazla kontakt lens vardı, bunun benim Guinness Rekorlar Kitabı anım olabileceğini düşündüm. Yaklaşık 20 yıllık meslek hayatımda hiç böyle bir şey görmemiştim. Hasta da buna inanamadı ve saydığım sayıdan emin olup olmadığımı sordu."

Gözünden 23 tane kontakt lens çıkarıldı! Uyumadan önce çıkarmayı unutuyormuş! - Resim : 3