Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak dikkat! Tüm bu illere duyuru yapıldı. 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye'de adeta balıkçılığın kalbi olarak değerlendirilen Karadeniz bölgesinde av yasağı 1 Eylül'den itibaren kalkıyor. Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak gibi illerimizde hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak dikkat! Tüm bu illere duyuru yapıldı. 1 Eylül'de başlıyor

Balıkçılık denilince Türkiye'de akla gelen bölge olan Karadeniz'de heyecan dorukta. Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak'ta 1 Eylül'den itibaren av sezonu başlıyor, yasaklar kalkıyor. 

15 NİSAN'DA BAŞLADI

15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibari ile sona erecek. Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Canik Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar sezon öncesi ağ kesme ve örme işlemlerinin yanı sıra tekne onarımı gibi bakımları da yapıyor. Sezonun açılmasına kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandıran balıkçılar, yeni sezon öncesi ümitlerini korurken, balık nerede görünürse teknelerini oraya süreceklerini söylediler.

Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak dikkat! Tüm bu illere duyuru yapıldı. 1 Eylül'de başlıyor - Resim : 1

1 EYLÜL'DE "VİRA BİSMİLLAH" DİYECEKLER

Balık sezonu öncesinde ağ bakım ve onarım işlemlerini yaptığını söyleyen balıkçı Cengiz Aydın, “1 Eylül’de balık sezonu başlayacak. Bizler de şu anda sezon öncesi ağ hazırlıklarını yapıyoruz. Tamirat işlerimizi hallediyoruz. İnşallah yakıt fiyatları biraz daha iyi olur, biz de daha iyi ücretler kazanabiliriz. Şu anda ortak çalıştığımız 2 kayıkta 12 işçimiz çalışıyor” diye konuştu.

Balıkçılar, 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek Karadeniz’in bereketli sularına ağlarını atacaklar.