Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı... Korkunç canlı artık ortalıkta. Kafası vücutta kalıyor öyle zehirliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı başta olmak üzere kene vakalarının yoğun görüldüğü illerimize yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Ökten, "Kene ısırmasına karşı dikkatli olunmalı. Mutlaka hastaneye giderek çıkartılmalı. Evde çıkartırken kenenin kafası kopup içeride kalabiliyor. " dedi.

Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı... Korkunç canlı artık ortalıkta. Kafası vücutta kalıyor öyle zehirliyor

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çeşitli tehlikeler de arttı. O tehlikeler arasında en ürkütücü ise kene ısırmaları. Türkiye'de son verilere göre en çok kene vakaları Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı'da görülüyor. 

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de havaların ısınmasının ardından kene vakalarına karşı Türkiye geneline önemli bir uyarı yaptı. 

"KAFASI KOPUP İÇERİDE KALABİLİYOR" 

Ökten söz konusu uyarısında şu ifadelere yer verdi: "Kene ısırmasına karşı dikkatli olunmalı. Mutlaka hastaneye giderek çıkartılmalı. Evde çıkartırken kene'nin kafası kopup içeride kalabiliyor. Kene stres edilmemeli.

Bu taktirde zehrini insan vücuduna salıyor. Maalesef 2005 - 2008 yılları arasındaki kuş gribi döneminde çok sayıda tavuk itlâf edildi. Kümes hayvancılığı da azaldı. Tavuklar keneleri yiyordu. Doğanın çok hassas bir dengesi vardır..."   

Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu, Karabük ve Çankırı... Korkunç canlı artık ortalıkta. Kafası vücutta kalıyor öyle zehirliyor - Resim : 1