Güney Koreli ressam öyle bir çizim yaptı ki, tüm Türkiye ve dünya bu çizime saatlerce baktı

Yıkıcı Kahramanmaraş depremi sonrasında dünyanın pek çok ülkesinden destek ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere afet bölgesine intikal etti. Ekipler arasında koreli bir ekipte vardı. Ekip çalışmalarını sürdürürken Güney Koreli bir ressamın yaptığı çizim gören herkesi duygulandırdı.

Güney Koreli ressam öyle bir çizim yaptı ki, tüm Türkiye ve dünya bu çizime saatlerce baktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonra 10 ilimizde yaşanan yıkım sonrasında pek çok ülkeden destek ekipleri afet bölgesine adeta akın etti. 1950-1953 yılları arasında yaşanan Kore Savaşı'nda giden Türk askerlerinin yardımlarını unutmayan Koreliler de destek ekipleri arasında yerlerini aldı. 

DUYGULANDIRAN ÇİZİM

Kore Savaşı'nda Türklerden gördükleri desteği unutmayan vefakar Koreliler, bu zor gününde Türkiye'yi yalnız bırakmadı. Koreli ekipler canla başla çalışırken Güney Koreli bir ressamın yaptığı çizim herkesi duygulandırdı. Savaşta yanlarında olan Türk askerlerine atıfta bulunan çizimde, "Şimdi sıra bizde" mesajı veriliyor. 

Güney Koreli ressam öyle bir çizim yaptı ki, tüm Türkiye ve dünya bu çizime saatlerce baktı - Resim : 1Güney Koreli ressam öyle bir çizim yaptı ki, tüm Türkiye ve dünya bu çizime saatlerce baktı - Resim : 2