Güngören'de panik anları! 5 katlı binanın çatısı çöktü

Güngören’de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan 5 katlı binanın çatısı çöktü. Binaya giren hurdacılar çatıyı söktükleri sırada çökme meydana geldi. Panik anları kameraya yansıdı. Çatının çökmesiyle birlikte 1 hurdacı yaralandı.

Olay bugün öğle saatlerinde Güngören Sanayi Mahallesi Sinan Paşa Sokak'ta meydana geldi.

Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan 5 katlı bir binaya iki hurdacı girdi. Hurdacılar çatıyı sökerken binanın çatısı bir anda çöktü. Çevredeki vatandaşlar bir anda kısa süreli panik yaşadı.

İhbar üzerine çatısı çöken binanın bulunduğu adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri, çatının altında kalan hurdacıyı çıkarttı. Hurdacı İsmail S., hastaneye kaldırıldı.

Mahalle muhtarı Ünal Yılmaz, “Buralar daha önce kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltıldı. Güvenlik önlemleri alınmadığı için bu tür yerlere kağıt tamiri yapanlar ve hurdacılar girip, para edecek ne varsa sökmeye başladılar. En son yaşadığımız olayda vatandaş buraya gelip gizli bir şekilde çatıyı sökerken altında kaldı. Yaralanan vatandaşın durumu ağır değil. Hızlı bir şekilde tedbir alınması gerekiyor. Bu binaların bir an önce yıkılması lazım. Tedbirler alınmadığı sürece bu bir ilk değil, son da olmaz. Kentsel dönüşüme giren binaların elektrikleri, suları kesildi” dedi.