Gürsel Erol tv100’e konuştu: Bunlara inandığı için Kılıçdaroğlu'nu hatalı buluyorum

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda yaptığı açıklamada "Partiler arasındaki illerdeki ittifakı yürütenlerden biri Tekin Bingöl. Ortak adayları belirleyenlerden birisiydi. Ben Elazığ’da İYİ Parti’yle ittifak kurulmaması için rica ettim, en az 50 kez görüştüm. Benim ilimde ittifak istemiyorum dedim. Bunlara inandığı için Genel Başkanı hatalı buluyorum. Bütün parti milletvekillerinin CHP’den girme çalışmasını bunlar yaptı, biz karşı çıktık." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yayına katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Gürsel Erol'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"CHP'DE KESİNLİKLE DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR"
Partide kesinlikle bir değişime ihtiyaç var ama bu değişim fırsatçılığa dönmemeli. Bir planlamaya ihtiyaç var.

"CHP'NİN GENEL BAŞKANI DEVLET GELENEĞİNDEN GELMESİ LAZIM"
Özgür Özel iyi bir siyasetçi olabilir ama bir siyasi partinin varoluş amacı devleti yönetme iddiasıdır. Devleti yönetme iddiası olan partinin Genel Başkanı ya bir kamuyu yönetmesi ya da devlet geleneğinden gelmesi lazım.

"BUNLARA İNANDIĞI İÇİN GENEL BAŞKANI HATALI BULUYORUM"
İsim vererek söyleyeyim. Partiler arasındaki illerdeki ittifakı yürütenlerden biri Tekin Bingöl. Yanlış bilgi veriyorsam bağlansın. Ortak adayları belirleyenlerden birisiydi. Ben Elazığ’da İYİ Parti’yle ittifak kurulmaması için rica ettim, en az 50 kez görüştüm. Benim ilimde ittifak istemiyorum dedim. 5 partinin CHP'den aday olmasının ön çalışmasını yapıp bize bilgi veren de Tekin Bingöl. 276 vekil çıkıyor diye çalışma yaptılar bunu Kılıçdaroğlu'na anlattılar. Bunlara inandığı için Genel Başkanı hatalı buluyorum. Bütün parti milletvekillerinin CHP’den girme çalışmasını bunlar yaptı, biz karşı çıktık.

"KEMAL BEY 780 OYLA KAZANACAK"
Bu Kurultay, 780’e 560 biter, Kemal Bey alır ama yüzde 5 yanılma payım olabilir.