Gürsel Tekin, CHP’li ismin açıklamasına tepki gösterdi: İnsanlar kendi partisini ihbar etmez!

tv100 yayınına bağlanan CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın "Kılıçdaroğlu 3 yıldan fazla görev yapamayacağı için, yapılması gereken Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi" sözlerine tepki göstererek "Herkes istifa isteyebilir ama yargıyı tarif etmesi Sayın Sav’a yakışan bir tavır değildir, insanlar kendi partisini ihbar etmez" diyerek tepki gösterdi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, CHP 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, akademisyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. 

Yerel seçimlerle ilgili "İstanbul ve Ankara konusunda CHP'nin bir sıkıntısının olmayacağını çok net olarak söyleyebilirim. İYİ Parti olmadan da HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'yı kazanabiliriz" açıklamasıyla gündem olan CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tv100 yayınına bağlandı.

"ŞU AN HER SİYASİ PARTİ SANKİ TEK BAŞINA GİRECEKMİŞ GİBİ ÇALIŞMALARINI YAPMAK ZORUNDA"
Kübra Par'ın "Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki toplantılarda seçime tek başına girecekmişiz gibi hazırlanın dediği iddia edildi, aynı çağrıyı Meral Akşener’in de İYİ Partililere yaptığı söylendi ama geçtiğimiz günlerde de 2 lider buluşmuştu. CHP İYİ Parti ittifakı önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde biter mi?" sorusuna Tekin "Bizim kimseyi ittiğimiz yok, bir önceki seçime baktığımızda belli bölgelerde ittifaklar oluştu, örneğin Balıkesir, Denizli gibi buralarda İYİ Parti aday çıkardı CHP olarak biz destekledik. İstanbul, Ankara da çeşitli ilçelerde yine bizim arkadaşlarımız feragat etti. Benzer ilçelerde ya da şu anda iktidar olmadığımız illerde bunlar tabii ki görüşülebilir konuşulabilir ama haklı olarak şu an her siyasi parti sanki tek başına girecekmiş gibi çalışmalarını yapmak zorunda" yanıtını verdi. 

"İNSANLAR KENDİ PARTİSİNİ İHBAR ETMEZ"
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın "Kılıçdaroğlu 3 yıldan fazla görev yapamayacağı için, yapılması gereken Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi, Parti Meclisi'nin genel başkan yardımcılarından birini seçerek 45 gün içinde genel kurula gitmesi gerekir. Hukuk dolanılarak siyaset olmaz." sözleriyle ilgili Tekin "Hukuken genel başkanın görevi bitmişse genel başkan yardımcısının bitmemesi olabilir mi böyle bir hukuksal sorun varsa, kaldı ki hiçbir hukuksal sorun yok, kurultay takvimi başlamıştır önümüzdeki günlerde büyük kurultay yapılacaktır. Herkes istifa isteyebilir ama yargıyı tarif etmesi Sayın Sav’a yakışan bir tavır değildir, insanlar kendi partisini ihbar etmez." dedi.