Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın! Yüzünüze dolgu yaptırırken dikkat edin!

Çeşitli sebeplerle yaptırılan estetik operasyonlardan en yaygını dolgu işlemi oluyor. Fakat bu dolguların güvenilir ve sağlıklı ortamlarda yapılması, kullanılan malzemenin vücut için kullanılan dolgu malzemesi olmasının çok önemli olduğunu söyleyen sağlık direktörü Recep Sekban, bu tarz uygulamaların ucuz ve sağlıksız, güvenilir olmayan ortamlarda yapılmasının sağlık açısından çok büyük sorunlara neden olabileceğini belirtti.

Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın! Yüzünüze dolgu yaptırırken dikkat edin!

Vücut dolgularının yüz ve yüz çevresine uygulandığı takdirde büyük sorunlar ortaya çıkabileceğini söyleyen Recep Sekban, dolgu yaptıracakların 'merdiven altı' diye tabir edilen yerlerden uzak durmaları ve uzman ellerde işlemlerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

Güzelleşmek isterken sağlığınızdan olmayın! Yüzünüze dolgu yaptırırken dikkat edin! - Resim : 1

Sekban, "Dolgu uygulamaları, yüz hatlarını ve kırışıklıkları düzeltmek, daha dolgun dudaklar oluşturmak, yanak ve çene gibi yüz hatlarını belirleyen yapıları şekillendirmek ve cildi canlandırmak için sıklıkla tercih edilen dermokozmetik uygulamalardandır. hemen hemen herkesin aralıklı olarak yaptırdığı uygulamaların başında gelen dolgu uygulamalarında çok titiz ve bir o kadar da dikkatli olunmasında fayda var. Dolgu uygulanacak kişi öncelikle uygulama yaptıracakları yerleri iyi seçmeli ve merdiven altı dediğimiz yerlerden uzak durmalı. Çünkü bu tarz yerlerdeki en büyük sorun müşteri çekmek amacıyla maliyeti düşük tutmak istiyorlar. Bu yüzden de ucuz olması sebebiyle vücutta kullanılan dolgu malzemelerini yüz ve çevresine uygulayarak kalıcı hasarlara sebep oluyorlar. Özellikle vücutta kullanılan dolgu malzemelerinin yüz çevresinde kullanılması tehlikelidir ve kalıcı hasarlara neden olur" ifadelerini kullandı.