Devlet Başkanı'na şok suçlama: Bana tecavüz etti

Güzellik kraliçesi seçilen Fatou 'Toufah' Jallow, Gambiya eski Devlet Başkanı'na Yahya Jammeh'ın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Ülkeden kaçtıktan sonra başından geçenleri anlatan Jallow'un iddilarına Jammeh'ın partisi APRC sözcüsü cevap verdi: Halkımız bu tip temelsiz iddialardan bıktı.

Devlet Başkanı'na şok suçlama: Bana tecavüz etti

Şu anda Ekvator Ginesi'nde sürgünde yaşayan Jammeh ile mahkemede görüşmek istediğini belirten Jallow, bugüne kadar olayı saklamasının nedeninin endişe ve korkudan kaynaklandığını belirtti. "Hiçbir zaman unutmadım. Bugünün geleceğini biliyorumdum" diyen Jallow, o zaman bu olayı anlatması durumunda kimsenin inanmayacağını bildiğini söyledi.

2014 yılında 18 yaşındayken güzellik yarışmasını kazanmasının ardından Jammeh ile tanıştırıldığını belirten Jallow, ilk başlarda kendisine baba gibi davrandığını, ailesinin yaşadığı yere içme suyu götürdüğünü söyledi. Daha sonra bir yemekte yardımcıları aracılığıyla kendisiyle evlenmek istediğini açıklamasının ardından bunu kabul etmediğini ifade eden Jallow, cumhurbaşkanının adamları tarafından zorla konutuna götürüldüğünü açıkladı.

Konutunda Jammeh'in kendisini önce tokatladığını ardından da bir iğne ile bilmediği bir şey enjekte ettiğini kaydeden Jallow, "Cinsel organını yüzüme sürdü. Beni dizlerimin üzerine itti ve bir hayvan gibi tecavüz etti. Olaydan sonra üç gün boyunca evden çıkmadım, ardından Senegal'e kaçmaya karar verdim" dedi.

Senegal'de bazı insani yardım kuruluşlarından yardım istediğini ifade eden Jallow, koruma statüsüne alınmasının ardından Kanada'ya taşındığını belirtti.

BBC'nin iddiasına göre eski bir yetkili, protokol çalışanlarının çocuğunun bu tür fanteziler nedeniyle tecavüze maruz kaldıklarını açıkladı. Yetkili, gece geç saatler de dahil Jallow'u devlet dairelerinde gördüğünü kaydetti.