Hac kayıtları başladı - Hac başvurusunda nelere dikkat edilmeli?

Hacı adaylarının her sene beklediği hac kayıt tarihleri açıklandı. Kutsal görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları 11 Kasım - 13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinden ön başvurularını yapabilecekler. Peki hac kurası ne zaman çekilecek? Detaylar haberimizde.

Hac kayıtları başladı - Hac başvurusunda nelere dikkat edilmeli?

Hac başvuruları 11 Kasım 2019 tarihi itibariyle başladı. Kayıtlar 13 Aralık 2019'a kadar sürecek. Kayıt yaptırmak isteyen adaylar www.hac.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. Peki hac kurası ne zaman çekilecek ve hacı adayları başvuru yaparken nelere dikkat etmeli? Hepsi haberimizde.

Hac başvuru yapacak vatandaşlarımızın konaklama tercihlerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Ön kayıt sisteminden sonra bu tercihleri değiştiremiyorlar. Ayrıca kayıt olduktan sonra uzun ve bir kadar da önemli evrak listesi var, bu listeyi de eksiksiz toplamaları gerekiyor.

İşte hacı adaylarının başvuru yaparken dikkat etmesi gerekenler

Kutsal topraklara giderek dini vecibeleri yerine getirmek isteyen vatandaşlar, heyecanla diyanetten gelecek tarihi bekliyordu.

Hac kurası ne zaman çekilecek?

Diyanetin açıkladığı tarihlere göre hacı adayları 11 Kasım - 13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresineden ön kayıtlarını yapabilecekler. Kura ise 9 Ocak 2020 tarihinde çekilecek.

Ancak hem ön kayıt hem de ön kayıttan sonra hacı adaylarının dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. 

Rezervasyonlara dikkat!

Öncelikle 2020 yılında ilk defa hacca gidecek vatandaşların 25 TL harç ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Ardından ön başvuru fromunu doldurabilirler. Özellikle hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak oda tercihi veya otel tercihi yapacaklar.

Ancak bu tercih bağlayıcı olacağı için daha sonra konaklama tercihlerinde değişikliğe izin verilmeyecek. Hacı daylarının dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise kendisiyle birlikte kuraya katılmak isteyen kişi/ kişileri mutlaka belirtmeleri gerekiyor.