21 saat sürecek! Meteoroloji İstanbul için uyarı üstüne uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için İstanbul dahil 9 ili sarı kodlu uyarı verdi. Yapılan uyarının 21 saat süreceğine dikkat çekildi.

21 saat sürecek! Meteoroloji İstanbul için uyarı üstüne uyarı verdi

Mart ayını bitirip Nisan ayına başlarken, tam da havalar ısınacak derken kış resmen geri geldi. Yazı özleyen vatandaşlara kötü haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve 9 il için sarı kodlu uyarı verdi. Hafta sonu hava nasıl olacak? Tam 21 saat sürecek olan sarı kodlu uyarıya dikkat!

İSTANBUL DAHİL 9 İLE SARI KODLU UYARI 

Meteoroloji'den yapılan son uyarıda, "01.04.2023 Cumartesi günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Sarı uyarının başlama tarihi 01.04.2023 saat 09.00, bitiş tarihi ise 02.04.2023 saat 06.00 olarak belirtildi.

PAZAR GÜNÜ NİSAN YAĞMURU BATI BÖLGELERİNDE ETKİLİ OLACAK

Pazar gününden itibaren ise nisan yağmurları batı bölgelerinde etkili olacak. Marmara bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

17 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Mart Cuma günü için Adana, Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, K.Maraş, Muş, Siirt, Van, Şırnak ve Iğdır illerine sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kod uyarısı nedir? Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu kod uyarısı nedir? "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" uyarısını içerir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın kuzeyi ile Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muş'ta kuvvetli, Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır’ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK? 

Cumartesi günü yurdun genelinde hava sıcaklıkları 6-8 derece artması bekleniyor.

Pazar günü Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek.

Karadeniz ve Ege bölgelerinde de sağanak yağışın etkili olacağı değerlendiriliyor. Ülkenin doğusunda ise güneşli bir havanın hakim olması bekleniyor.

Deprem bölgesinde de sağanak yağışlı bir hava etkili olacak.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK? 

İstanbul'da cumartesi günü hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak. Hava sıcaklıkları 6 derece yükselerek mevsim normallerinde seyredecek. Pazar gününden itibaren gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak, yağışların salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Hafta içinde hava sıcaklıkları da mevsin normallerinde seyredecek.