Hakem Kurulu'nun memur zam oranı için ilk toplantısı başladı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki maaş zam oranının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde, Hakem Kurulu'nun ilk toplantısı başladı.

Hakem Kurulu'nun memur zam oranı için ilk toplantısı başladı

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7. Toplu Sözleşme görüşmelerinde maaş zam oranında anlaşma sağlanamamıştı.

Kamu Toplu Sözleşmesi'nde Hakem Kurulu devreye girmişti. Toplantalarda aktif rol oynayan yetkili konfederasyon Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na dün başvuru yapmıştı.

Memur-Sen başvurusunda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin lehlerine genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kurul tarafından bağıtlanmasını istemişti.

AY SONUNA KADAR ZAM ORANINA KARAR VERİLECEK

Kurulun, kararını vermek için ay sonuna kadar süresi var. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.