Hakem Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmıştı! Faruk Koca AK Parti üyeliğinden istifa etti

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakeme yumruk atan eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Koca'nın, AK Parti üyeliğinden istifasını içeren dilekçeyi göndermesi üzerine Merkez Disiplin Kurulu'nun herhangi bir karar vermesine gerek kalmadı.

Hakem Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmıştı! Faruk Koca AK Parti üyeliğinden istifa etti

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, 12 Kasım Salı günü yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevkine karar verildi.

SAVUNMASININ ALINMASI İÇİN TEBLİGAT GÖNDERİLMİŞTİ
Koca, parti tüzüğünün 117'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince, "tüzük ve programa, demokrasi, insan hakları, hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak veya bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak" isnadıyla MDK'ye sevk edildi. Kurul tarafından, Faruk Koca'nın savunmasının alınması için tebligat gönderildi.

FARUK KOCA, AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Bunun üzerine, Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Koca, avukatları aracılığıyla AK Parti üyeliğinden istifasını içeren dilekçeyi Parti Genel Merkezine ulaştırdı. Bu nedenle, MDK'nin Koca hakkında herhangi bir karar vermesine gerek kalmadı.