Hakkari'de 4 gün boyunca lapa lapa yağdı. Köy yolları tek tek kapandı. Karla mücadele ekipleri zorlu şartlarda kapanan yolları açmak için çalışmaya başladı

Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde 4 gün boyunca lapa lapa yağan kar sonrasında çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının durmasıyla birlikte ekiplere harekete geçti. Karla mücadele ekipleri, zorlu şartlarda kapanan yolları tek tek açmak için çalışmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca yoğun bir şekilde bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar kalınlığı ise yüksek kesimlerde 1 metreyi geçmişti. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliğin ekipleri, kırsal kesimlerdeki yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ZOR ŞARTLARDA MÜCADELE SÜRÜYOR

Zor şartlarda çalışan karla mücadele ekipleri, yer yer kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu yerlerde kar savurma araçlarıyla yolları ulaşıma açıyor. Öte yandan, Yüksekova 117. Şube  Şefliği ile Yüksekova Belediyesinin karla mücadele ekipleri ise merkez ve köylerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.