Hakkari'de yıllardır korkunç görüntüsüyle çevreyi rahatsız ediyordu. Şimdi içinde balıklar yüzüyor

Hakkari’ye bağlı Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Büyükçay Deresi'nde yıllardır korkunç görüntüsü ve etrafa yaydığı pis kokuyla çevreyi rahatsız ediyordu. Derede, devletin desteğiyle yapılan ıslah çalışmasının ardından şimdi balıkların yüzmeye başladığı görüldü.

Hakkari'de yıllardır korkunç görüntüsüyle çevreyi rahatsız ediyordu. Şimdi içinde balıklar yüzüyor

Yıllardır çöplük görüntüsü ve pis kokusu nedeniyle çevreyi rahatsız eden Büyükçay Deresi, devletin büyük yatırımları sonrası ıslah edilerek modern görünüme kavuşturuldu. Büyükçay Deresi'nde ıslah çalışmaları sonrası balık popülasyonunda da gözle görülür bir artış yaşandı.

Hakkari'de yıllardır korkunç görüntüsüyle çevreyi rahatsız ediyordu. Şimdi içinde balıklar yüzüyor - Resim : 1

ISLAHIN ARDINDAN BALIK SAYISI ARTTI

Yüksekova'nın ıslah edilen dereyle yeni bir imaj kazandığını belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, "Bugün Yüksekova'nın geleceğine yön veren ve doğaya katkı sunan valiliğimizin, kaymakamlığımızın ve DSİ'nin birlikte gerçekleştirdiği dere ıslahı çalışmalarını yerinden inceledik. Bugün gördüğümüz tablo bizi fazlasıyla ümitlendirdi. Daha önce bu dere çöp yığını ve kötü kokudan dolayı geçilmiyordu. Bu hizmetlerle şu an insanlar rahatlıkla gezebiliyor ve derenin içindeki balıkların sayısı da arttı. Bizde ziraat odası olarak bu güzelliği kurumak için takipte olacağız. Ümit ediyoruz kimse zarar vermez" dedi.

Hakkari'de yıllardır korkunç görüntüsüyle çevreyi rahatsız ediyordu. Şimdi içinde balıklar yüzüyor - Resim : 2