Hamsi bolluğu tezgahları hareketlendirdi! Kilosu 20 liraya kadar düşünce vatandaşlar akın etti

Karadeniz’de avlanma sezonunun açılmasıyla ağlarını atan balıkçılar her geçen gün tuttukları hamsi miktarında artış olduğunu dile getiriyor. Hamsi bolluğu tezgahlara da yansımaya başladı. Kilosu 20 liraya kadar düşünce vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Hamsi bolluğu tezgahları hareketlendirdi! Kilosu 20 liraya kadar düşünce vatandaşlar akın etti

Av yasağının bttiği 1 Eylül tarihinden itibaren balıkçılar ağlarını denize atıyor. Düzce’de hamsinin kilosu 20 liraya düşünce, vatandaşlar balıkçılara resmen akın etti. İstanbul Gürpınar halinde ise balıkçılar hamsiyi 30 liradan alarak tezgahlarına koydu. Üsküdar ve Kadıköy’de hamsinin kilosu 50 TL’ye satılırken, çingene palamutu da iki günde 20 lira düşerek 50 TL’ye satılmaya başlandı. Kadıköy’de balıkçılık yapan Yaşar Çay, “Balık bol tezgahlar şenlendi. Biz halden 30 lira civarında alıp 50 TL’ye satıyoruz. Vatandaş çok ilgi gösteriyor. Satışlardan çok memnunuz” açıklamasında bulundu.

"HAMSİ AVI TAMAMEN DURDURULSUN"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cemal Dinçer ise sürdürülebilir avcılık için tehlikede olduğuna dikkati çektiği hamsi avının tamamen durdurulması önerisinde bulundu. Dinçer, “Hamside ciddi azalma var. Karadeniz’i tehdit eden aşırı avcılıktır. Hamsi avcılığının tamamen durdurulması gerektiğini öneriyorum” dedi.