Faturaya kızdı, kendi röntgen cihazını kendi yaptı

Hastane masraflarını görünce şoke olan adam kendi röntgen cihazını kendi yapmaya karar verdi. Hastane faturası 70 bin lira gelen adam sigortalı olduğu halde sigortalı olmayan vatandaşlar için harekete geçtiğini ifade etti.

Faturaya kızdı, kendi röntgen cihazını kendi yaptı

Hastane faturası 70 bin dolar gelen YouTuber Willam Osman kendi röntgen cihazını kendi yapmaya karar verdi. Sigortalı olduğu için bu borcun sadece 2.500 dolarından sorumluydu ama sigortası olmayan birçok insanın olduğunu da bildiğinden, bu konuda bir şeyler yapmak istedi. 

Osman, makine için ihtiyaç duyduğu her şeyi internetten satın aldı. Bozuk bir diş röntgeni makinesinden çıkardığı 155 dolarlık bir X-ışını vakum tüpü, dev bir kurşun levha, birkaç Geiger sayacı ve 60.000 volt verebilen bir elektrik kaynağı.

Bu parçaları birleştirerek kurduğu düzenekle kendi röntgenini çekmeyi başardı. Sonuçları inceleyen girişimsel radyolog Dr. Michael Cellini görüntünün oldukça iyi olduğunu ancak görüntü kalitesinin teşhis için ihtiyaç duyulan yüksek çözünürlüğe sahip olmadığı söyledi.