Hatay, Adana, Mersin ve Antalya... Altınız zaten fokur fokur kaynıyordu, başımıza bir de bu çıktı. Korkunç tarih şimdi verildi

Hatay, Adana, Mersin ve Antalya için korkunç tarih şimdi verildi. Hava Forum tarafından yapılan son paylaşım, deniz suyu sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği Akdeniz'i işaret etti. Su resmen fokur fokur kaynamaya başlayınca sıcak suyu seven kasırgalar Akdeniz'i vurabilir. Tahminlere göre tarih hiç uzak değil. Eylül ayı ortaları gelmeden Akdeniz'de kasırga meydana gelme ihtimali üzerinde duruluyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği, ülkemizde de epey hissedilirken Hava Forum isimli sosyal medya hesabından Akdeniz'i yakından ilgilendiren çok önemli bir paylaşım yapıldı. İklim değişikliğinin etkisiyle giderek ısınan Akdeniz'de, tahminlere göre bir kasırga meydana gelmesi an meselesi.

Hatay, Adana, Mersin ve Antalya... Altınız zaten fokur fokur kaynıyordu, başımıza bir de bu çıktı. Korkunç tarih şimdi verildi - Resim : 1

TARİH AÇIKLANDI

Hatay, Adana, Mersin ve Antalya'ya uyarı geldi. Sıcak suyu seven kasırgalar, Eylül ayı ortaları gelmeden Akdeniz'de meydana gelebilir, beklenilen tarihler açıklandı ancak hala durum belirsizliğini koruyor. 

Hava Forum tarafından yapılan paylaşım şu şekilde;

"Kasırgalar sıcak denize bayılır. Sıcak sudan beslenir. Akdeniz bu sezon adeta yanıyor. Deniz suyu sıcaklıkları 27-30 derecelerde. Modeller bir Akdeniz Kasırgası tahmini yapıyor. Hatta bu senaryolardan biri 11-12 Eylül civarı Mersin-Adana gözüküyor. Şu an belirsiz, takipteyiz..."