Hatay’da freni patlayan hafriyat kamyonu dehşet saçtı! 12 aracın karıştığı kazada yangın çıktı: Ölenler ve yaralananlar var

Hatay’ın Antakya ilçesinde freni patlayan hafriyat kamyonu dehşet saçtı. Kamyon, asker eğlencesinin yapıldığı alana dalıp park halindeki araçlara çarptı. Kamyon ve 2 minibüste yangının çıktığı kazada 12 kişi öldü, 3’ü ağır 31 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre kaza akşam saatlerinde Topbağazı mevkisinde meydana geldi. Henüz sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen kamyon, Belen yokuşundan indiği sırada refüjü geçip, park halindeki araçlara da çarparak asker uğurlamak için bir akaryakıt istasyonunun olduğu bölgede toplanan kalabalığın arasına daldı.

KAMYON VE 2 MİNİBÜS ALEV ALDI

Kamyon ve çarptığı 2 minibüs alev alırken, büyük korku ve paniğin yaşandığı bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Yol araç trafiğine kapatılırken, yanan araçlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü 32 kişinin yaralandığı öğrenilmişti.

BAKAN KOCA ACI HABERİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini 3’ü ağır olmak üzere 31 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bakan Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum.”